Savivaldybė ketina didinti viešosios tvarkos prižiūrėtojų skaičių | Kas vyksta Kaune

Savivaldybė ketina didinti viešosios tvarkos prižiūrėtojų skaičių

kaunas.lt nuotr.

Perduodamų funkcijų ir darbų nuolat daugėja, o darbuotojų skaičius išlieka toks pats. Taip galima įvardinti situaciją, į kurią yra patekusi Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos tarnyba. Kauno miesto taryba svarstys prašymą padidinti saugumu ir tvarka mieste besirūpinančios tarnybos darbuotojų skaičių.

Daug pasakantis palyginimas: Vilniaus miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriuje dirba 39 specialistai, tuo tarpu Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos tarnyboje yra tik 16 darbuotojų. Prieš keletą metų dalis policijos funkcijų buvo perduotos savivaldybėms. Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos tarnybai teko imtis funkcijų, susijusių su administraciniais pažeidimais, prižiūrėti viešąją tvarką.

„Savivaldybės tapo įkaitais. Funkcijos buvo perduotos, tačiau nei padidintas etatų skaičius, nei skirtos papildomos lėšos šioms funkcijoms vykdyti. Teko naudoti vidinius rezervus“, – aiškino Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis.

Sumažėjus finansavimui ir žmogiškiesiems ištekliams, policijai tampa vis sunkiau tinkamai vykdyti savo funkcijas ir prižiūrėti viešąją tvarką.

„Savivaldybė, padidinusi savo tarnybos etatų skaičių ir bendradarbiaudama su policija, galėtų padėti pareigūnams prižiūrėti viešąją tvarką, užtikrinti saugumą mieste“, – pabrėžė D. Ratkelis.

Viešosios tvarkos tarnyba prašo leisti įdarbinti 15 naujų darbuotojų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA