Kauno Ąžuolyną norima paversti patraukliu sveikatinimo parku | Kas vyksta Kaune

Kauno Ąžuolyną norima paversti patraukliu sveikatinimo parku

Patraukli poilsio vieta nuo triukšmo pavargusiems miestiečiams, vaikų žaidimo aikštelės, treniruokliai, modernios sveikatinimo paslaugos- tokią Ąžuolyno viziją pristatė Lietuvos sporto universiteto vadovai. Aukštojoje mokykloje vyko „Ąžuolyno“ sveikatinimo parko idėjos aptarimas, kurioje dalyvavo Kauno miesto savivaldybės, Žaliakalnio seniūnijos, Kultūros paveldo departamento Kauno teritorinio padalinio, asociacijos „Žaliasis Ąžuolynas“ Ąžuolyno išsaugojimo komiteto atstovai ir LSU vadovai.

„Visame pasaulyje daug dėmesio skiriama fizinio aktyvumo skatinimui. Mes norėtume pristatyti „Ąžuolyno“ sveikatinimo parko idėją, kokią vietą jis užimtų miestiečių gyvenime, kaip galima būtų atgaivinti parką, padaryti jį patrauklesnį bendruomenei. Lietuvos sporto universitetas savo žiniomis ir iniciatyvomis norėtų prisidėti prie sveikatinimo skatinimo mieste. Tikiuosi, kad pradėję plačią diskusiją, rasime visiems priimtinus sprendimus“,- teigė LSU kancleris Mindaugas Balčiūnas.

Sveikatinimo parko idėją pristatė LSU projektų vadovas Dainius Vanagas. „ Daugiausia dėmesio norėtume skirti infrastruktūrai gerinti. Ąžuolynas turi būti patraukli laisvalaikio praleidimo vieta, sudarytos kuo geresnės galimybės sportuoti. Tikimės, kad pavyks suderinti skirtingus poreikius. Dabar parke trūksta apšvietimo, neišspręstos saugumo problemos. Parkui reikia kompleksinių sprendimų: įrengti vaizdo stebėjimo kameras, geresnį apšvietimą, modernius treniruoklius, sudaryti sąlygas sportuoti skirtingų amžiaus grupių miestiečiams. Idėjų, kaip tai padaryti, semiamės iš kitų šalių miestų, stengiamės perimti geriausią patirtį “,- sakė D.Vanagas.

Ąžuolyno parkas- unikalus ne tik šalyje, bet ir Europoje, todėl reikėtų suderinti nemažai interesų. Pasak diskusijos dalyvių, per pastaruosius kelis dešimtmečius parke padaryta daug klaidų. „ Palaikau idėją daugiausia dėmesio parke skirti sveikatinimui. Nenorėčiau, kad čia būtų sporto statiniai ar aikštės. Tam yra S.Dariaus ir S.Girėno sporto kompleksas. Tikiuosi, kad visi rasime geriausią sprendimą. Juk ši teritorija, apimanti Ąžuolyną, Lietuvos sporto universitetą ir kompleksą, yra unikali “,- teigė S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro direktorius, LSU tarybos narys Vytas Snarskis.

Ne vienerius metus dėl parko išsaugojimo kovojančios asociacijos „Žaliasis Ąžuolynas“ atstovai baiminasi, kad prastai prižiūrimas parkas, įgyvendinus pernelyg didelį projektą, prarastų savo unikalumą. „ Ąžuolynas yra labai prastos būklės. Praeityje padaryti klaidingi sprendimai, todėl baiminamės, kad pernelyg dideli užmojai jam būtų pražūtingi. Mes neprieštaraujam geroms idėjoms, bet norėtume pamatyti ne tik viziją, bet ir galimybių studiją. Džiaugiuosi, kad dalyvaujame diskusijoje, tai- geras ženklas, neabejoju,kad rasime geriausius sprendimus“,- sakė asociacijos „Žaliasis Ąžuolynas“ Ąžuolyno išsaugojimo komiteto pirmininkas prof. Saulius Kaušinis.

Diskusijos dalyviai sutarė, kad artimiausiu metu būtina tęsti „Ąžuolyno“ sveikatinimo parko idėjos svarstymą. Tikimasi, kad per artimiausius metus idėja turėtų virsti projektu, kuris Ąžuolyną atvers miestiečiams. „Turime pagalvoti, koks galėtų būti savivaldybės, verslo ir Lietuvos sporto universiteto bedradarbiavimo modelis. Žinoma, reikėtų kuo daugiau diskutuoti su visomis suinteresuotomis pusėmis. Daugumai kauniečių, ypatingai vyresniosios kartos, parkas kelia nemažai sentimentų. Norėtume matyti jį gyvybingą“,- teigė Kauno miesto mero patarėjas Zenonas Abramavičius.

Žilvinas Slauskis

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA