Didžioji dalis Kauno verslininkų reklamuojasi nelegaliai | Kas vyksta Kaune

Didžioji dalis Kauno verslininkų reklamuojasi nelegaliai

Interneto archyvo nuotr.

Visą lapkritį Viešosios tvarkos tarnyba tikrino, kaip Kauno mieste laikomasi prekybos Kauno viešose vietose ir reklamos naudojimosi taisyklių. Ypatingas dėmesys skirtas Laisvės alėjoje ir Senamiestyje veikiančių lauko kavinių pakyloms, pastatomoms reklamoms bei visame mieste iškabintoms didžiosioms reklamoms.

„Daugeliui lauko kavinių leidimai šiltuoju sezonu prekiauti viešose vietose buvo išduoti iki lapkričio vidurio. Prekybai skirtos pakylos turi būti išardytos per 15 dienų nuo leidimo galiojimo pabaigos. Prasidėjus gruodžiui mieste neturėtų likti nei vienos pakylos prie kavinės”- teigė Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos tarnybos vedėjo pavaduotoja Irma Vasiliauskienė.

Patikrinimo metu 6 kavinių savininkams dėl neišardytų lauko pakylų buvo surašyti administracinės teisės pažeidimo protokolai.

Rado užsilikusių politinių reklamų

Lapkritį vykusio patikrinimo metu taip pat buvo kreipiamas dėmesys į centrinėje miesto dalyje iškabintas bei išnešamas pastatomas lauko reklamas. Buvo tikrinama, kaip mieste yra laikomasi reklamos naudojimo taisyklių. Iš viso užfiksuotas 31 nelegalios reklamos atvejis.

Viešosios tvarkos tarnyba kartu su Licencijų ir paslaugų skyriaus atstovais visame mieste tikrino ir didžiąsias lauko reklamas. Iš viso buvo patikrintos 58 didžiosios reklamos.

„Atlikus patikrinimą užfiksavome 38 nelegalios didžiosios reklamos atvejus. Dalis reklamos skleidėjų neturėjo Licencijų ir paslaugų skyriaus leidimų, dalis leidimų galiojimo laikas jau buvo pasibaigęs, taip pat užfiksavome užsilikusią reklama apie politikus. Visiems pažeidėjams bus surašyti administracinės teisės pažeidimo protokolai”, – teigė I.Vasiliauskienė.

Eismas Laisvės alėja – tik tam skirtomis valandomis

Viešosios tvarkos tarnyba primena, jog įvairias įstaigas aptarnaujantys lengvųjų automobilių, krovininių mikroautobusų bei sunkvežimių vairuotojai Laisvės alėja gali važiuoti tik turint specialius leidimus ir tik tam skirtomis valandomis.

„Labai dažnai vairuotojai išsiima leidimą įvažiuoti į pagrindinę miesto gatvę, kitas saugotinas teritorijas, tačiau nepastebi, kad nuo 11-15 val. jis nesuteikia tokios galimybės. Eismas šiomis valandomis yra draudžiamas. Praėjusią savaitę vykusio patikrinimo metu buvo nubausti 5 vairuotojai”, – teigė I. Vasiliauskienė.

Siekiant užtikrinti pėsčiųjų saugumą, draudimas minėtu laiku įvažiuoti į Laisvės alėją ir kitas valstybės saugomas teritorijas (Vilniaus g., Nepriklausomybės a. ir Vienybės a.) buvo priimtas prieš kelerius metus.

Viešosios tvarkos tarnyba atlikta prevencijos ir kontrolės funkcijas: dalyvauja kontroliuojant Savivaldybės teisės aktų, reglamentuojančių viešąją tvarką, vykdymą, prižiūri tvarką masinių renginių metu, operatyviai reaguoja į gautus gyventojų skundus, renka ir perduoda informaciją atitinkamoms tarnyboms. Šios tarnybos darbuotojai ne tik kontroliuoja, bet ir drausmina pažeidėjus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA