Rotušėje apdovanoti meno ir sporto srityse pasižymėję moksleiviai | Kas vyksta Kaune

Rotušėje apdovanoti meno ir sporto srityse pasižymėję moksleiviai

kaunas.lt nuotr.

Vakar miesto rotušė vėl pražydo jaunyste. Į ją buvo pakviesti Kauno moksleiviai, Tarptautiniuose įvairių meno ir sporto sričių konkursuose šįmet laimėję 1-3 vietas.

„Jau antrą dieną iš eilės pagerbiame gabius Kauno moksleivius. Malonu, kad jų tiek daug. Tai ženklas, kad tėvai, pedagogai stengiasi atskleisti geriausius vaikų sugebėjimus, rūpinasi, jog jų laisvalaikis būtų prasmingas. Kai lankausi kitose valstybėse, miestuose partneriuose, matau, kad neformalusis ugdymas ten yra tėvų reikalas. Mes stengiamės išlaikyti neformalaus ugdymo įstaigas. Žinoma, tėvai norėtų, kad visi būreliai būtų nemokami, bet kol kas to padaryti negalime. Sveikinu tarptautinių konkursų nugalėtojus. Linkiu gražių artėjančių švenčių”, – kalbėjo meras Andrius Kupčinskas.

„Žaviuosi šiais mokiniais, kurie po pamokų skuba į įvairius užsiėmimus, kantriai dirba ir pasiekia tokių rezultatų. Dėkoju jų mokytojams, kurie įžvelgia talentus, juos atskleidžia ir garsina Lietuvą bei Kauną”, – sakė Švietimo ir ugdymo skyriaus Neformaliojo ugdymo poskyrio vedėja Vida Kučiauskienė.

Pasveikinti tarptautinių konkursų nugalėtojų atvyko ne tik meras, bet ir jo pavaduotojas Stanislovas Buškevičius, tarybos nariai Ona Nijolė Rudgalvienė, Gediminas Budnikas ir mero patarėjas Zenonas Abramavičius. Jie sveikino mokinius, įteikė vardinius medalius ir lenteles su įrašais apie laimėjimą. Mokytojams buvo įteikti padėkos raštai.

„Sveikinu jus, dėkoju, kad garsinate savo mokyklas, miestą. Žinau, kaip jus „kankina” mokytojai, bet už tai jūs laimite, o ateityje jiems dar labiau būsite dėkingi. Nereikia nusiminti dėl vienos ar kitos nesėkmės – viskas pasiekiama darbu. Dmitrijus Mendelejevas turėjo problemų su chemija, Albertui Einšteinui tik vidutiniškai sekėsi fizika, Markas Tvenas buvo laikomas negabiu, Tomą Edisoną liepė atsiimti iš mokyklos, apie Levą Tolstojų sakė, kad jis tinginys. Siekite užsibrėžto tikslo ir pasieksite. Tik nevartokite alkoholio, narkotikų, nerūkykite – visa tai nesuderinama su mokslu ir tobulėjimu”, – kalbėjo Stanislovas Buškevičius.

Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas akcentavo, kad mokslas, įgytos žinios ir išsilavinimas yra turtas, kurio vertė nuolat kyla. Apdovanotųjų vardu kalbėjo Žydrūnė Norkutė, kuri Moksleivių techninės kūrybos centre lanko jaunųjų žurnalistų būrelį. Ji dėkojo Kauno miesto merui, tarybos nariams, Švietimo ir ugdymo skyriui už tai, kad mokiniai nelieka užmiršti.

Apdovanojimų šventėje koncertavo apdovanotieji mokiniai ir kolektyvai, kurių dauguma buvo iš 1-osios muzikos mokyklos. Po to laureatai vaišinosi tortu, kurį padovanojo UAB „Bijola”.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA