Maria Pagès flamenko trupė į Lietuvą atsiskraidins net savo grindis | Kas vyksta Kaune

Maria Pagès flamenko trupė į Lietuvą atsiskraidins net savo grindis

Renginio organizatorių nuotr.

Kaune, “Žalgirio“ arenoje flamenko šou, spektaklio „Flamenco en movimiento“ premjerą ketinantys surengti garsūs „Maria Pagès Company“ trupės nariai atskrenda į Lietuvą ne tik su pilnais lagaminais įspūdingų, autentiškų, tradicinių flamenko kostiumų.

Pakeliui bus ir scenos dekoracijos, instrumentai bei…grindys! Pasirodo, Lietuvoje, pagal šokėjų ir choreografų iškeltus reikalavimus, nėra flamenko šokiui tinkamų scenos grindų. Išskirtiniai reikalavimai buvo keliami ne tik grindų struktūrai, bet ir tekstūrai bei spalvai.

Flamenko tai ne tik muzikinė bet ir kultūrinė Ispanų tradicija. Flamenko šokis neįsivaizduojamas be gitaros pritarimo ir ritmingo plojimo delnais. Šokių pasaulyje suskaičiuojama daugiau nei 50 skirtingų flamenko stilių. Jie skiriasi ritmu, šokių dinamika, dainų tekstais, perteikiamu pasakojimu. Flamenko šokėjams labai svarbi avalynė ir grindys, pagrindas ant ko yra šokama. Išgainami ritmai, jų garsumas, intensyvumas, pauzės, garso aidas – viskas turi prasmę flamenko šokio metu. Tai flamenko judesiais pasakojamos istorijos dalis.

Gruodžio 7 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje choreografė pristato pasaulinę premjerą-šokio spektaklį „Flamenco en movimiento“. Žiūrovus užburia reginys, kuris sintezuoja scenoje su gyva muzika ir įspūdingais kostiumais, taip sustiprindamas aistringą flamenko dvasią. Su šiuo nuostabiu, besikeičiančiu ir gyvybišku projektu, Maria Pagès atveda žiūrovą į gilų, paslaptingą, magišką visa apimantį ir laisvą meno pasaulį.

Maria Pagès užima savo teisėtą vietą tarptautinėje šokių pasaulio erdvėje, ir yra flamenko, kaip meno rūšies su begalybe galimybių, pradininkė. Flamenko kolektyvas į Lietuvą atvyksta iškart po itin sėkmingų gastrolių JAV.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA