Kauno kelininkai teigia, kad žiema jų neužklups netikėtai | Kas vyksta Kaune

Kauno kelininkai teigia, kad žiema jų neužklups netikėtai

Kaunas.lt nuotr.

Gali ir dabar pradėti šalti ir snigti – technika paruošta, darbuotojai taip pat yra pasiruošę”, – tokius bendrovės „Kauno švara” generalinio direktoriaus Daliaus Tumyno žodžius išgirdo šį trečiadienį savivaldybės įmonėje lankęsis miesto meras Andrius Kupčinskas.

D. Tumyno teigimu, bendrovė „Kauno švara” šaltajam metų periodui yra pasiruošusi gerai. Šįmet buvo investuoti papildomi 200 tūkst. litų, už kuriuos bendrovė įsigijo du naujus druskos-smėlio barstytuvus.

„Aš tikiuosi, jog investicijos į naują techniką pasiteisins ir miestui žiemos išdaigos bus nebaisios. Bendrovės pasirengimą žiemai parodys pirmasis sniegas, kurį sinoptikų prognozuoja jau šį savaitgalį”, – akcentavo miesto meras A. Kupčinskas.

Bendrovė „Kauno švara” iš viso turi 10 mašinų sniegui nuo gatvių valyti, 7 barstytuvus šlapios druskos mišiniui ir 1 barstytuvą smėlio-druskos mišiniui barstyti. Pastaruoju barstytuvu yra barstomos įkalnės. Šaligatviams ir aikštėms valyti yra naudojami 9 traktoriai. Vienu iš jų valomi siauri įvažiavimai, o kitu galingu – apledėję plotai.

Per sezoną Kauno mieste išberiama nuo 7 tūkst. iki 10 tūkst. tonų šlapios druskos mišinio, priklausomai nuo žiemos intensyvumo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA