Rotušės eglutės paslapties skraistė atskleista (kas vyks per eglutės įžiebimo šventę šeštadienį) | Kas vyksta Kaune

Rotušės eglutės paslapties skraistė atskleista (kas vyks per eglutės įžiebimo šventę šeštadienį)

Kas vyksta Kaune nuotr.

Šiandien miesto savivaldybėje visuomenei pristatyta šių metų Kalėdinių renginių programa ir atskleista, kaip bus papuošta pagrindinė Kalėdų eglė Rotušės aikštėje.

Kaip minėjo spaudos konferenciją pradėjęs Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas, kauniečiai turėtų didžiuotis, jog turi tokius puikius menininkus, kaip galerijos “Balta” savininkė Jolanta Šmidtienė, kuri kelintus metus iš eilės kuria pagrindinę miesto eglę Rotušės aikštėje ir mums nereikia ieškoti menininkų kituose miestuose ar užsienyje.

Pagrindinis šių metų Rotušės eglės akcentas – mažiausiai dviejų metrų aukščio angelai, įvairiai dekoruoti ir kurti įvairių Kauno menininkų.

Ši eglutė turės testinumo aspektą, bus papuošta judančiomis figūromis, nebus statiška ir viską papildys angelų šokis, kurie šoks aplink eglutę. Kūrėjai minėjo, kad yra šiek tiek techninių problemų visa tai suderinti, yra pakankamai daug techniško darbo.

Eglutės dekoracija bus dekoruota labai šiltomis LED lemputėmis, o vienintelis papuošimas bus tikri eglių kankoriežiai, kurių bus apie 40 tūkst. Kiekvienas jų yra specialiai paruoštas kabinimui ant eglės.

Šiuo metu eglutės viršūnė jau beveik pagaminta. Menininkas Marius Balčiūnas šiais metais sukūrė saulę ir gyvatę.

Į Rotušės eglės vidų kaip visada bus galima įeiti, viskas kvepės natūraliomis eglėmis, jausis tikra Kalėdinė nuotaika, bus galima palikti linkėjimus. Eglutės viduje bus įrengti 8 auksiniai suoliukai.

Dar galvojama dėl eglutės įgarsinimo, kad netoliese eglutės girdėtųsi labai neįkyrus skambesys.

Menininkė J.Šmidtienė minėjo, jog siekia, kad visas miesto apšvietimas kiek įmanoma būtų papuoštas vienodai, todėl siūlo ir gyventojams pasigaminti patiems šventinį ir gražų papuošimą, pvz. Nudažant auksine spalva eglės šaką, papuošiant ją gražiomis lemputėmis. Dalis Kauno mokyklų bendruomenių ruošiasi puoštis taip, kaip bus puošiama Rotušės aikštė.

Pasak J. Šmidtienės, eglutėje šiemet bus galima rasti ir labai simbolišką naujovę. Bendradarbiaujant su Kauno silpnaregių ir aklųjų centru, ant atraminio eglutės stulpo Brailio raštu bus surašyti jų norai, palinkėjimai neregiams.

Kaip sakė viešosios policijos valdybos viršininkas Remigijus Stukas, kasmet eglutės įžiebimo renginiuose sulaukiama daug svečių, kurių prašoma atvykti visuomeniniu transportu. Policija prašo visų miestiečių naudotis ne tik vieninteliu įėjimu į Rotušės aikštę.

Nuo 14h įvažiavimas į Rotušės aikštę bus visiškai uždarytas eismas.

Policija draudžia per šventinius renginius naudoti savo fejerverkus, o eglutės įžiebimo metu alkoholio prekybos nebus, tad viešoje vietoje bus draudžiama vartoti alkoholį.

Tikimasi, kad šventėje apsilankys ne mažiau nei 10000 žmonių.

Gruodžio pirmąją Kaunas pateiks paraišką įstoti į Kalėdinių miestų asociaciją.

Šventės metu bus galima stebėti ir vaizdą ekrane, kuris bus įrengtas Vilniaus ir Valančiaus gatvių sankryžoje.

Visas Kalėdinių renginių Kaune biudžetas šiais metais siekia 200 tūkst. litų, dalis lėšų surinkta iš rėmėjų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA