Pagijęs po traumos „LSU-Baltai“ lyderis grįžta į aikštę | Kas vyksta Kaune

Pagijęs po traumos „LSU-Baltai“ lyderis grįžta į aikštę

Žilvino Slauskio nuotr.

Šį šeštadienį Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse su Palangos „Palanga“ turėtų debiutuoti „LSU-Baltai“ komandos kapitonas Šarūnas Vingelis. 23 metų 192 cm atakuojantis gynėjas dėl traumos praleido sezono pradžią. Praėjusį savaitgalį, po daugiau kaip dviejų mėnesių pertraukos, komandos kapitonas LSU komandai atstovavo Baltijos krepšinio lygos (BBL) rungtynėse Valmieroje. Tiesa, sugrįžti nėra lengva. Šarūnas Vingelis žaidė 18 minučių ir pelnė 2 taškus.

„Mums labai svarbus Šarūno grįžimas į aikštę. Žinoma, reikia šiek tiek laiko. Jis talentingas žaidėjas, pastaraisiais metais yra komandos lyderis. Šarūno trauma sezono pradžioje padarė nemažą įtaką mūsų žaidimui. Tikiu, kad jis greit įgis geriausią sportinę formą. Žinoma, Lietuvos ar Baltijos krepšinio lygose jam bus nelengva. Varžovai Šarūnui skirs daugiau dėmesio, kibiau ginsis. Tikiu, kad žaidėjas ir toliau tobulės, bus komandos lyderis. Džiaugiuosi, kad dabar visi žaidėjai yra sveiki ir galime rengtis svarbiausioms kovoms“, – teigia „LSU-Baltai“ vyr. treneris Darius Dikčius.

Šarūnai, nežaidėte daugiau kaip du mėnesius. Kaip jaučiatės grįžęs į aikštę?

Džiaugiuosi, kad vėl žaidžiu krepšinį ir grįžau šiek tiek anksčiau nei planavau. Žinoma, rungtyniauti nelengva: trūksta fizinių jėgų, keičiasi komandos taktika, vadovauja naujas treneris, žaidžiame ne NKL, o LKL ir BBL pirmenybėse. Stengiuosi neskubėti. Reikia laiko, kad vėl pasiekčiau geriausią sportinę formą. Kiekvieną dieną jaučiuosi vis geriau, kuo daugiau žaisiu, tuo greičiau grįš įgūdžiai.

Kelis mėnesius nuo atsarginių suolelio stebėjote komandos žaidimą. Sezono pradžioje gerbėjų nedžiuginate…

Komandų pajėgumas LKL ir NKL gerokai skiriasi. Mums nelengva žaisti su labiau patyrusiais varžovais. Be to, turime geriau vykdyti trenerio Dariaus Dikčiaus taktinius sumanymus. Stebint susitikimus nuo atsarginių suolelio, labai sunku vertinti aikštėje vykstantį žaidimą. Jau per pirmąsias LKL rungtynes pastebėjau, kad komandos naudoja įvairesnę taktiką, geriau ginasi. Man taip pat bus nelengva.

Esate komandos kapitonas, jaučiate žaidėjų nuotaikas. Dažnai po pralaimėjimų atsiranda įtampa…

Nepasakyčiau, kad komanda mažiau kovoja ar atsirado įtampa. Kartu žaidžiame ne vienerius metus, esame jaunatviška komanda, žinome, kad pasieksime ir pergalių. Tai jau ketvirtas mano sezonas komandoje ir jis yra įdomiausias. Mums netrūksta noro tobulėti.

Ačiū už pokalbį.

 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA