Pagrindinė Kauno Kalėdų eglė bus įžiebta gruodžio 1-ąją | Kas vyksta Kaune

Pagrindinė Kauno Kalėdų eglė bus įžiebta gruodžio 1-ąją

Jono Danielevičiaus nuotr.

Kalėdų dvasia į Kauną šįmet atkeliaus gruodžio 1 dieną, šeštadienį, kuomet Rotušės aikštėje bus įžiebta 15 metrų aukščio auksu tviskanti eglutė.

Žaliaskarė bus papuošta 8 šokančiais angelais, dviem kilometrais spinduliuojančių lempučių bei daugiau nei keliomis dešimtimis tūkstančių aukso dulkėmis žaižaruojančių kankorėžių. Garsiausių Kauno menininkų iš metalo ir plastiko pagaminti unikalūs auksiniai angelai suksis ant specialios konstrukcijos. Į pirmąjį aukštą, kurį sudarys 40 skirtingo dydžio eglių, galės užeiti žmonės ir palikti savo palinkėjimus, sveikinimus, prisėsti ant auksinių suoliukų. Pagrindinė miesto eglės puošyba kelintus metus iš eilės yra patikėta galerijos „Balta” savininkei Jolantai Šmidtienei.

DAUGIAU INFORMACIJOS puslapyje – „Kalėdų eglutės įžiebimas

„Kauniečiai jau trejus metus iš eilės gali didžiuotis gražiausia šalies egle. Džiugu, kad praėjusiais metais J. Šmidtienės iš plastiko butelių pagaminta eglė pateko į Guinneso rekordų knygą. Neabejoju, kad ir šįmet išskirtinę eglę kurianti menininkė pranoks mūsų visų lūkesčius”, – teigė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Kalėdų eglutės įžiebimo šventėje, pavadintoje „Šokanti auksinė Kalėdų eglė”, bus galima pasiklausyti auksinių Lietuvos balsų – Egidijaus Bavikino, Andriaus Apšegos ir operos primadonos Sabinos Martinaitytės. Koncerte taip pat pasirodys solistas Steinas Skjervoldas (Norvegija) ir Kauno Vytauto Didžiojo bažnyčios kamerinis choras „Cantate Domino” (vadovas Rolandas Daugėla).

Pasirodymais susirinkusius džiugins Kauno Pantomimos teatro aktoriai, šiuolaikinio cirko trupės ,,AntiGravitacija” šviesų žonglieriai, akrobatai, fakyrai. Pirmąją žiemos dieną sulauksime ir Kalėdų Senelio bei Kauno ir Vestfoldo miestų merų sveikinimų. Šventę vainikuos įspūdingas eglutės įžiebimas ir šventiniai fejerverkai. Kalėdinės eglutės įžiebimo šventės globėja- Kauno miesto savivaldybė.

„Tikimės, kad tiek išskirtinė Kalėdų eglė, tiek ir įdomi koncertinė programa, šviesos ir pirotechnikos šou žiūrovų nepaliks abejingų”, – apie artėjantį renginį pasakojo šventę organizuojančios įstaigos „Tautos namai” direktorė Rūta Augūnienė.

Šventės pradžia – šeštadienį, 17 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA