Ruošiantis didžiosioms žiemos šventėms, ieškomi Kalėdų seneliai! | Kas vyksta Kaune

Ruošiantis didžiosioms žiemos šventėms, ieškomi Kalėdų seneliai!

Interneto archyvo nuotr.

Atėjus magiškam žiemos švenčių metui, daugelis prisimena kaip antrąją šventų Kalėdų dieną vaikystėje laukdavo Kalėdų senelio, kuris būtinai atskrisdavo elniais pakinkytomis rogėmis ir į namus patekdavo tik pro kaminą.

Pagrindinis šventės atributas – Senis Šaltis kasmet laukiamas ne tik vaikų, bet ir sauaugusiųjų tarpe. Likus vos mėnesiui iki Šventų Kalėdų, renginių organizatoriai karjeros portaluose jau publikuoja darbo pasiūlymus Kalėdų seneliams.

Renginius organizuojančios kompanijos Kalėdų senelius įdarbina terminuotam darbui, kurio metu juos „išnuomoja“ įmonių vakarėliams. Neįprastos profesijos atstovai darbui atrenkami lygiai tokia pat tvarka kaip ir visi kiti: publikuojamas darbo pasiūlymas, laukiama kandidatų CV, tinkamiausi kandidatai kviečiami į darbo pokalbius. Siekiant laiku pasiruošti švenčių maratonui, darbo pasiūlymai publikuoti pradedami jau nuo lapkričio vidurio.

Tarp reikalavimų Kalėdų seneliams darbo pasiūlymuose dažniausiai minimi šie: aktoriniai sugebėjimai, energingumas, kūrybingumas. Be to, pageidaujama, kad kandidatai mėgtų dirbti su vaikais, toleruotų vaikų išdaigas. Kitaip tariant, Kalėdų seneliu pasiryžęs dirbti žmogus turi gerai suvokti, kad jis yra reikšminga vaikų svajonių pasaulio dalis ir, kad būtent nuo jo priklauso ką prisimins užaugę vaikai.

„Cvmarket.lt“ marketingo specialistas Ernestas Bareikis pastebi, kad kompanijos dažniau ieško Kalėdų senelių nei snieguolių. Tą lemia paprasta logika: snieguolė be Kalėdų senelio renginio neves, Kalėdų senelis kartu su snieguole – brangu, todėl labiausiai apsimoka samdyti tik Kalėdų senelį.

Ernestas Bareikis

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA