Kaunas turės 25-tą miestą partnerį – Rygą | Kas vyksta Kaune

Kaunas turės 25-tą miestą partnerį – Rygą

"Kas vyksta Kaune" draugės Lauritos Rudaitytės nuotr.

Nuo šiol Kaunas turės dar vieną miestą partnerį – Rygą. Lapkričio 14 d. miesto taryba pritarė ketinimų protokolo dėl bendradarbiavimo plėtojimo tarp Rygos miesto savivaldybės ir Kauno miesto savivaldybės projektui. Kaunui Ryga taps jau 25-uoju susigiminiavusiu miestu.

„Kaunas turi miestą partnerį Estijoje – Tartu, kaimyninėje Lenkijoje – net tris, o susigiminiavusio miesto kaimyninėje Latvijoje neturėjome, nors keletą metų yra palaikomi draugiški ryšiai su Rygos miesto savivaldybe. Kaunas senokai siekė bendradarbiavimą įteisinti oficialiai”, – teigė Tarptautinių ryšių ir protokolo skyriaus vedėjo pavaduotoja Rima Kubiliūtė.

Pasak jos, tarybai pritarus ketinimų protokolo pasirašymui, bus derinama kada ir kuriame mieste – Kaune ar Rygoje – merų parašais bus sutvirtintas bendradarbiavimas.

Užmegzti tvirtus ryšius su Ryga aktyviai siekė Kauno miesto mero pavaduotojas Stanislovas Buškevičius, kuris kelis kartus lankėsi Rygos mieste ir aptarė bendradarbiavimo galimybės su Rygos miesto tarybos pirmininku ir Rygos miesto meru Nilsu Ušakovsu.

Bendradarbiavime tarp miestų daugiausia dėmesio bus skiriama švietimo, kultūros, sporto, turizmo, miesto plėtros ir savivaldybės administracijos sritims. Taip pat planuojamas jaunimo bendradarbiavimas ir mainai kultūrinių konkursų organizavimo srityje, keitimasis patirtimi sporto ir turizmo infrastruktūros plėtroje, verslui palankios aplinkos skatinimas ir t.t.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA