Stotelių stogines Kaune įrenginės ir prižiūrės įmonė nuomininkė | Kas vyksta Kaune

Stotelių stogines Kaune įrenginės ir prižiūrės įmonė nuomininkė

Interneto archyvo nuotr.

Kauno miesto taryba pritarė siūlymui, kad viešojo transporto stotelių stoginių įrengimui ir priežiūrai organizuoti būtų rengiamas koncesijos konkursas.

Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjo Pauliaus Kero teigimu, dėl blogos stoginių priežiūros norima nutraukti šiuo metu galiojančią sutartį su bendrove „Lagunta“, o sutartis su kita stotelių stogines prižiūrinčia bendrove „JCDecaux Lietuva“ baigiasi 2014 m. pradžioje. Savivaldybė tikisi, kad su naujuoju operatoriumi koncesijos sutartį sudarius dešimčiai metų, pavyks išspręsti ir stotelių stoginių atnaujinimo problemą.

Kauno miesto savivaldybės administracijos užsakymu UAB „EIP Kaunas“ parengė Kauno miesto viešojo transporto stoginių įrengimo ir priežiūros koncesijos būdu projekto galimybių studiją. Joje analizuojamos galimos viešojo ir privataus sektoriaus bendradarbiavimo formos bei jų taikymo galimybės.

Specialistų išvadose teigiama, kad koncesijos konkursas leistų savivaldybei privačiomis investicijomis užtikrinti reikalingų stoginių įrengimą bei priežiūrą ir beveik visą su projekto įgyvendinimo susijusią riziką perduoti koncesininkui.

Miesto tarybai pritarus koncesijos konkursui, bus sudaryta darbo grupė, kuri parengs konkurso sąlygų projektą ir teiks jį svarstyti tarybai svarstyti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA