Trejus metus trukę Nemuno salos senvagės valymo darbai baigėsi | Kas vyksta Kaune

Trejus metus trukę Nemuno salos senvagės valymo darbai baigėsi

Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Baigti Nemuno senvagės valymo ir pakrantės tvarkymo darbai. Trejus metus vykdytų darbų metu iš Nemuno salos buvo išgabenta daugiau nei 23 tūkst. kubinių metrų dumblo ir grunto. Pasak Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus atstovų, iš viso išvalytas 4,6 hektaro plotas. Išvalius kanalo dugne buvusį aplinkai kenksmingą dumblą ir užtikrinus vandens pratekamumą, toliau kanalo būklę palaikys pati gamta.

„Tačiau net ir baigę šį projektą mes ne mažiau kaip penkerius metus periodiškai tirsime senvagės vandens būklę, prižiūrėsime ir tvarkysime pakrantes”, – sakė Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vyriausiasis specialistas Ramūnas Judeika.

Nemuno salos kanalas buvo virtęs gamtiniu sąvartynu. Baigus kanalo valymą, nebesijaus puvėsių kvapo, o pakrantę bus galima pritaikyti pramogoms.

„Nemuno sala kartu su senvage ekologiniu-rekreaciniu požiūriu yra viena iš vertingiausių parko zonų miesto centrinėje dalyje. Pilnai išnaudoti Nemuno senvagės rekreacinis potencialą trukdė prasta paviršinio vandens būklė. Baigus kanalo valymo darbus, situacija pasikeitė”, – tvirtino R. Judeika.

Nemuno senvagės valymo ir pakrantės tvarkymo darbams iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų buvo skirta beveik 4,2 mln. litų. Dar 462 tūkst. litų skyrė Kauno miesto savivaldybė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA