Gali būti, kad Parodos kalnu visi eismo dalyviai galės važiuoti tik nuo kitų metų | Kas vyksta Kaune

Gali būti, kad Parodos kalnu visi eismo dalyviai galės važiuoti tik nuo kitų metų

Kas vyksta Kaune archyvo nuotr.

Vasaros pradžioje prasidėjusi Parodos gatvės rekontrukcija turėtų baigtis tik kitų metų birželį, tačiau statybos darbus vykdantis rangovas yra įpareigotas eismą atnaujinti kuo greičiau. Tačiau aiškėja, kad gruodžio 1-ąją, kaip buvo anksčiau žadėta, eismas visiems dar nebus atnaujintas.

Viešasis transportas važiuoti Parodos kalnu gali jau nuo rugsėjo 17 dienos. Tiesa, rangovas buvo pasižadėjęs eismą atnaujinti nuo rugsėjo pirmosios, tačiau tuomet buvo motyvuojama, kad darbai užsitesė dėl atrasto seno grindinio, kurį teko suinventorizuoti ir išvežti saugoti.

Šiuo metu vairuotojai, norintys pasiekti Žaliakalnį, turi rinktis aplinkinius kelius: stirpiai apkrauta Žemaičių gatvė, vairuotojai stovi spūstyse Tunelio gatvėje ties įsukimu Į Radvilėnų gatvę, itin išaugęs transporto srautas Savanorių prospekte.

Paleidus viešąjį transportą, Kauno meras Andrius Kupčinskas sakė: “Dvi artimiausias savaites stebėsime eismą Parodos g., ir jeigu nesiformuos spūstys, galbūt galėsime atnaujinti ir lengvųjų automobilių eismą“.

Pradėjus Parodos g. rekonstrukciją, pirmiausiai buvo atnaujinta požeminių tinklų ir lietaus nuotekų sistema. Suplanuotus kelininkų darbus pristabdė po senąja asfalto danga aptiktas istorinis grindinys. Asfaltuojant gatvę buvo sukloti 2 sluoksniai asfalto, tačiau iš viso jų bus trys. Paskutinįjį asfaltbetonio sluoksnį kelininkai užlies rekonstrukcijos pabaigoje, kai bus įrengti visi šaligatviai. Išasfaltavus Parodos g. įkalnę, pradėtas tvirtinti viršutinės gatvės dalies pagrindas, perkeliami elektros kabeliai.

“Kas vyksta Kaune” šiandien pabandė susisiekti su miesto tvarkymo skyriaus vedėju, tačiau jis išvykęs į komandiruotę Vilniuje ir telefono nekelė.

Miesto ūkio tvarkymo skyriaus specialistai nukreipė į darbus vykdančios “Fegda” pusę, o susisiekus su įmonės vadovu Oskaru Bardziliausku, išgirdome atsakymą “Komentarų nebus”.

Kauniečiai, kaip manote, ar miesto tvarkymo skyrius ir darbus vykdantys rangovai padovanos Kalėdinę dovaną kauniečiams – atidarytą Parodos kalną?

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA