„Kauno Žalgiris” Eurolygos rungtynėse iškovojo ketvirtąją pergalę iš eilės! | Kas vyksta Kaune

„Kauno Žalgiris” Eurolygos rungtynėse iškovojo ketvirtąją pergalę iš eilės!

Kas vyksta Kaune nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ypatingos įtampos mače pasiekė dar vieną pergalę. Eurolygos ketvirtojo turo rungtynėse žalgiriečiai nugalėjo Milano „EA7 Emporio Armani“ komandą 92:87 (20:27, 27:24, 25:14, 20:22). Tai buvo ketvirtoji iš 4 galimų „Žalgirio“ pergalių Eurolygos C grupės varžybose, skelbia zalgiris.lt.

Jau 10 minučių iki rungtynių pradžios „Žalgirio“ areną užpildę žiūrovai užvedė Lietuvos čempionus, kurių taškų sąskaitą tritaškiais atidarė Oliveris Lafayette‘as ir Darjušas Lavrinovičius (6:3). Tačiau Milano ekipos amerikiečiai Malikas Hairstonas ir Keithas Langfordas surinko po 5 taškus paeiliui, o trečiąjį svečių tritaškį pataikius Antoniui Fotsiui „EA7 Emporio Armani“ buvo priekyje 13:6. „Žalgirio“ sąstingį nutraukė prasiveržęs D.Lavrinovičius bei O.Lafayette‘as, atlikęs perdavimą Tremmellui Dardenui ir pats įmetęs iš vidutinio nuotolio (12:15). Italai vėl kiek atsiplėšė( 19:13), bet netrukus jau triumfavo „Žalgirio“ arena, kai Marko Popovičius užmetė kamuolį T.Dardeno dėjimui. Taškus pelnė ir aikštelėje pasirodę Mindaugas Kuzminskas ir Adas Juškevičius, tačiau su pirmojo kėlinio sirena tritaškį pataikė Nicolo Melli – 20:27.

Po dviejų apmaudžių žalgiriečių klaidų skirtumas pasiekė ir dviženklę ribą – 20:30. Tuomet M.Kuzminskas sumetė baudas, atkovojus kamuolį puolime Kšištofas Lavrinovičius smeigė tritaškį bei kitoje atakoje atliko perdavimą M.Kuzminsko dėjimui (27:32). Po minutės pertraukėlės pasižymėjo P.Jankūnas (29:32) ir M.Popovičius, bet svečiai vėl atidarė tolimų metimų artileriją. Ją mėgino stabdyti 7 taškus pelnęs O.Lafayette‘as, tačiau K.Langfordas irgi surinko 7 taškus iš eilės (38:45). Galiausiai „EA7 Emporio Armani“ krepšininkai pataikė savo 7-ąjį ir 8-ąjį tritaškius bei pirmavo 48:40. Su tuo nesitaikstė O.Lafayette‘as, pataikęs dar vieną tritaškį. D.Lavrinovičius gražiu perdavimu išvedė metimui T.Dardeną bei pataikė 2 baudas iš 4, o įpusėjus rungtynėms „Žalgirio“ deficitas buvo 4 taškai – 47:51.

Trečiąjį kėlinį dar vienu tritaškiu pradėjo Omaras Cookas. Į tai savo pirmaisiais taškais, pelnytais taip pat iš tolimos distancijos, atsakė Rimantas Kaukėnas. Pagaliau užsivedė ir P.Jankūnas, įmetęs su pražanga po puolime atsikovoto kamuolio, o Ibrahimas Jaaberas po ilgos pertraukos išvedė „Žalgirį“ į priekį – 55:54. Po Sergio Scariolo paprašytos minutės pertraukėlės juvelyrinį reidą po krepšiu atliko R.Kaukėnas – 57:54. Po to penkias minutes trukusią idealią žalgiriečių gynybą tritaškiu nutraukė M.Hairstonas (57:57). Tai šeimininkų neišmušė iš vėžių. Tiesiog nuostabiai žaidė I.Jaaberas ir K.Lavrinovičius, surinkę po 4 taškus – 65:59. Prasiveržęs taškus pelnė ir R.Kaukėnas, o jį pakeitęs M.Popovičius pranėrė pro varžovų gynybą ir pasižymėjo dvitaškiu su pražanga – 70:63. Paskutinei trečiojo kėlinio atakai žalgiriečiai turėjo 9 sekundes, per kurias M.Popovičius iškišo perdavimą Jeffui Foote‘ui – 72:65.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje kauniečių gynybą ėmė šlubuoti. Alessandro Gentile ir K.Langfordas nubaudė mūsiškius tritaškiais, M.Hairstonas pridėjo 4 taškus, kai kitoje aikštės pusėje pasižymėjo tik K.Lavrinovičius ir M.Popovičius (76:77). Po dviejų I.Jaabero perdavimų dukart įmetė P.Jankūnas (80:80), o po to I.Jaaberas išprovokavo nesportinę pražangas ir realizavo baudų metimus. Likus žaisti 4 minutes M.Hairstono gynybą įveikė T.Dardenas, o kitoje atakoje I.Jaaberas įšovė tritaškį – 87:82. N.Melli įmetė su pražanga, bet žiūrovų švilpimas neleido jam susikaupti taikliam baudos metimui. Tuo tarpu kitoje aikštės pusėje M.Popovičius vėl grąžino 5 taškų persvarą – 89:84. K.Langfordas sumetė 2 baudas, o kitos dvi „Žalgirio“ atakos baigėsi klaidomis. Varžovams dukart atkovojus kamuolį puolime pražanga sustabdytas O.Cookas prametė antrą baudą (89:87), bet italai atsikovojo kamuolį. Dvi baudas prametė ir M.Hairstonas, o teisėjams nefiksuojant pražangų Milano komanda dar kartą nusiėmė kamuolį, kurį sugebėjo prarasti likus žaisti 32 sekundes. Per jas žalgiriečiai sugebėjo išsaugoti pergalingą pranašumą – 92:87.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA