A.Ramoška: sirgaliams stengsimės padovanoti pačias geriausias emocijas | Kas vyksta Kaune

A.Ramoška: sirgaliams stengsimės padovanoti pačias geriausias emocijas

F. B. K. "Kaunas" nuotr.

Belaukiant draugiško F.B.K. „Kauno“ ir VMFD „Žalgirio“ susitikimo Kaune, laikinosios sostinės ekipos strategas Artūras Ramoška pasidalino mintimis apie artėjančią dvikovą. Portalui fbk-kaunas.lt jis atskleidė, jog „Kaunas“ nors šį sezoną ir rungtyniavo mėgėjiškoje lygoje, bandys kuo garbingiau pasirodyti rungtynėse su viena iš pajėgiausių šiuo metu Lietuvos ekipų.

Pasak „Kauno“ vyr. stratego, šiose rungtynėse kauniečiai bandys išvengti paprastų klaidų, jaudulio ir visiems susirinkusiems sirgaliams padovanoti tik geriausias emocijas.

Kokios mintys sukasi galvoje prieš artėjančias rungtynes su Vilniaus „Žalgiriu”?

Varžovas stiprus, vienas iš A lygos lyderių, tad reikia pasiruošti, skirti daugiau dėmesio šioms rungtynėms, nes mūsų komanda tokio lygio varžybų šiemet dar nėra žaidusi. Manyčiau, kad sezono pabaigai tai labai puikios rungtynės tiek žiūrovų, tiek pačios komandos atžvilgiu, kuri gana sėkmingai baigė savo pirmąjį sezoną.

Kaip vyksta pasiruošimas šeštadienio dvikovai? Ar jis skiriasi nuo įprasto pasiruošimo III lygos, kurioje dalyvavome šiemet, kovoms?

Stengiamės dėlioti žaidimo gaires, strateguojame, kaip žaidėjai turėtų dalyvauti rungtynėse, kad nebūtų jokių netikėtumų ar traumų. Stengiamės į tai atkreipti kuo didesnį dėmesį, kuo geriau pasirengti taktiškai. Pasiruošimas gana panašus, kaip ir visad – bandome pasiekti tai, jog aikštėje atsirastų didesnis tarpusavio supratimas, tiek gynybos, tiek saugų linijose. Viską bandome atlikti žaidybinėse situacijose.

Penktadienį laukia paskutinė pasiruošimo treniruotė, tad ją planuojame lengvą, kurios metu akcentuosime standartines padėtis, smūgiavimą į vartus. Tikrai nebus dvikovų, varžymosi, nes komanda, net ir rungtyniaudama tarpusavyje yra kupina azarto ir dėl to kartais patiriamos traumos. Nesinori prieš artėjančias rungtynes prarasti vieno ar kito žaidėjo.

Ar visi komandos žaidėjai sveiki? Ar rungtynėse pasirodys stipriausia Geltonai Žalių sudėtis?

Paskutinėje treniruotėje pilna jėga negalėjo treniruotis mūsų vienintelis legionierius – ispanas Juan Sevilla. Jam sumuštas raumuo. Dėl to, jam teko treniruotis atskirai – truputėlį pabėgiojo, pasimankštino, bandė išjudinti sumuštą raumenį. Tikimės, jog jis galės dalyvauti varžybose. Treniruotės metu žiūrėsime, kaip jis jausis. Tačiau aikštėje pasirodyti turėtume beveik stipriausios sudėties.

VMFD „Žalgiris“ – vienas A lygos lyderių, tebekovojantis dėl čempionų titulo. Kaip vertinate varžovų komandą?

Pas juos silpnų vietų praktiškai nėra. „Žalgiris“ yra vienas iš A lygos lyderių ir vis dar kovoja dėl čempionų titulo, todėl jiems šios rungtynės bus, kaip pasiruošimas prieš paskutines čempionato rungtynes, o ir mūsų komanda, ko gero atitiksime jų būsimų varžovų lygį.

Tuo tarpu mes sieksime parodyti visas gerąsias savo puses, stengsimės išvengti klaidų, nes tokia komanda, kaip „Žalgiris“ mums jų neatleis. Turėsime žaisti susikaupę šimtu procentų. Stengsimės panaudoti kuo daugiau žaidėjų varžybose, kad išlaikytume tam tikrą žaidimo tempą, fizines jėgas, nes varžovai vis dėl to, bus pranašesni, tiek fiziškai, tiek taktiškai, tiek ir individualiai.

Šis susitikimas turės ir simbolinę prasmę – tai dviejų atgimusių komandų rungtynės. Ar tai akcentuojama pasiruošimu metu?

Specialių akcentų nėra, patys žaidėjai supranta, jog varžovas rimtas ir rungtynės laukia sunkios, tad manau kiekvienas viską supranta ir be jokių papildomų motyvų. Tiesiog reikia nusiteikti šimtu procentų, „neperdegti” , nepalūžti, jei rungtynės pakryptų mums nepalankia linkme ir kovoti iki pat pabaigos.

Ko galima tikėtis iš pačių rungtynių? Juk šiuo metu demonstruojame išties gerą žaidimą bei puikius rezultatus.

Nenorėčiau prognozuoti rezultato – mūsų užduotis bus garbingai kovoti. Juk iki šiol mūsų varžovai buvo iš žemesnių lygų, tačiau stengsimės kuo garbingiau pasirodyti susitikime su vienais A lygos lyderių. Rezultatas priklausys nuo to kaip kovosime, kaip kontroliuosime emocijas, ar išvengsime jaudulio, atsipalaidavimo ir nusivylimo praleidus įvarti – tiesiog stengsimės padovanoti pačias geriausias emocijas susirinkusiems sirgaliams.

F.B.K. „Kaunas“ ir VMFD „Žalgiris“ susitiks jau šį šeštadienį (lapkričio 3d.), 14:00 val. S.Dariaus ir S.Girėno stadione (Perkūno al. 5), Kaune. Įėjimas į rungtynes – nemokamas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA