„Auksinis tualetas” senamiestyje netrukus atsidarys ir veiks visą parą | Kas vyksta Kaune

„Auksinis tualetas” senamiestyje netrukus atsidarys ir veiks visą parą

Kas vyksta Kaune nuotr.

Greta Jonavos ir A. Jakšto gatvių sankirtos esantis viešasis tualetas veiks visą parą, o Rotušės aikštėje esančiu viešuoju tualetu kauniečiai ir miesto svečiai galės naudotis iki 22 valandos, skelbia Kauno savivaldybė.

Planuojama, kad Kauno pilies prieigose esantis konteinerinis tualetas pradės veikti per artimiausias kelias savaites. Iki šiol jo nebuvo galima eksploatuoti dėl teisminių ginčų. Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija buvo surašiusi savavalinės statybos aktą dėl inžinerinių tinklų. Kauno miesto savivaldybė šį inspekcijos sprendimą apskundė teismui. Galutinis teisėjo verdiktas buvo palankus savivaldybei.

Ketvirtadienį vykusio tarybos posėdžio metu buvo pritarta siūlymui, jog šis viešasis tualetas veiktų visą parą. Taip pat buvo nutarta iki 22 val. pratęsti Rotušės aikštėje veikiančio tualeto darbo laiką. Anksčiau jis veikdavo iki 20 val.

Nepriklausomybės aikštėje ir T. Masiulio gatvėje esantys viešieji tualetai veiks kaip ir anksčiau – iki 21 val. Šiuo metu Kaune veikia 4 viešieji tualetai. Juos prižiūri ir eksploatuoja bendrovė „Kauno švara”.

Tarybos posėdžio metu kilus diskusijoms dėl viešųjų tualetų poreikio mieste, Kauno miesto savivaldybės administracijai buvo pavesta išsiaiškinti, ar teisėtai buvo uždarytas prie restorano „Miesto sodas” veikęs viešasis tualetas. Administracija taip pat įpareigota parengti tokių objektų poreikio mieste studiją.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA