Eismo įvykį sukėlęs neblaivus vairuotojas piktinosi jį išdrįsusiais pažadinti policijos pareigūnais | Kas vyksta Kaune

Eismo įvykį sukėlęs neblaivus vairuotojas piktinosi jį išdrįsusiais pažadinti policijos pareigūnais

Policijos departamento nuotr.

Apie vairavimą esant neblaiviems ir dėl to gresiantį mirtiną pavojų kalbama ir rašoma nuolatos, tačiau žmonės dažnai nesugeba pasimokyti iš svetimų klaidų ir supranta klydę tik tada, kai būna jau per vėlu.

Praėjusį savaitgalį neblaivus vairuotojas sugebėjo nustebinti net ir visko mačiusius policijos pareigūnus. 2012-10-20 apie 21.19 val. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) Patrulių rinktinės pareigūnai skubėjo į Aukštųjų Šančių mikrorajone esančią Hipodromo gatvę. Įvykio vietoje buvę liudininkai pareigūnams papasakojo, kad automobilio ALFA ROMEO vairuotojas nepasirinko saugaus važiavimo greičio, nesuvaldė automobilio ir atsitrenkė į stovinčią transporto priemonę. Po eismo įvykio ALFA ROMEO vairuotojas išlipo iš savo automobilio, prigulė ant žaliosios vejos netoliese ir saldžiai užmigo. Į įvykio vietą atvykę greitosios medicinos pagalbos medikai apžiūrėjo vairuotoją ir nustatė, kad jis įvykio metu nesusižalojo. Sveikas, tačiau labai piktas – pažadintas iš miegų – vairuotojas ypač nedraugiškai buvo nusiteikęs policijos pareigūnų atžvilgiu. Jis ne tik nepateikė vairuotojo pažymėjimo, atsisakė leistis patikrinamas, ar nėra neblaivus ar apsvaigęs nuo psichiką veikiančių medžiagų, bet ir agresyviai elgėsi, nereagavo į pastabas, nevykdė teisėtų policijos pareigūnų nurodymų.

Policijos pareigūnai, siekdami nustatyti vairuotojo neblaivumą ir už teisėtų policijos pareigūnų reikalavimų nevykdymą 39 metų pil. V. G pristatė į Kauno apskr. VPK Kauno miesto Panemunės policijos komisariatą. Matyt, išgėręs žmogus tampa ypač mieguistas, todėl pakeliui į komisariatą V. G. policijos pareigūnų automobilyje ir vėl ramiai užmigo. Praėjus kelioms valandoms, V. G. buvo nustatytas 4,8 prom. neblaivumas; už neteisėtus veiksmus jam gresia tiek administracinė, tiek baudžiamoji atsakomybė.

Policijos pareigūnai primena, kad dėl alkoholio poveikio sulėtėja žmogaus reakcija ir refleksai, todėl jis daug lėčiau reaguoja į kliūtį kelyje, nebegali priimti tinkamų sprendimų. Net ir nuo nedidelio alkoholio kiekio pablogėja vairavimo įgūdžiai, tad vairuotojai prašomi nerizikuoti savo bei kitų gyvybe ir mokytis ne iš savo, o iš svetimų klaidų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA