Kaune nemažėja turistų iš užsienio ir Lietuvos | Kas vyksta Kaune

Kaune nemažėja turistų iš užsienio ir Lietuvos

Kaunas.lt nuotr.

Kauno turizmo informacijos centro duomenimis, jau kelinti metai Kaune nemažėja turistų nei iš užsienio, nei iš Lietuvos.„Tokių svaigių pakilimų, kaip tuo metu, kai Kauno oro uoste įsikūrė pigių skrydžių bendrovė „Ryanair”, nėra, tačiau turistų srautai pamažu auga. Įdomu tai, kad platinant informacinius leidinius įvairiomis kalbomis, pirmiausia ištuštėja lietuviškų leidinių skyreliai. Tai, be abejo, rodo, kad Kaune įdomių dalykų randa ne tik užsieniečiai”, – pastebėjo Kauno turizmo informacijos centro direktorius Sigitas Sidaravičius.

Daugiausia turistų į Kauną atvyksta iš Vokietijos, Suomijos, Rusijos, Didžiosios Britanijos, Lenkijos. Intensyviausias turizmo metas tęsiasi gegužės – rugpjūčio mėnesiais. Iki rugsėjo į Kauno TIC darbuotojus informacijos kreipėsi daugiau nei 127 tūkst. Pernai tuo pačiu metu šis skaičius siekė 126 tūkst.

Pasak Kauno TIC direktoriaus S. Sidaravičiaus, pirmą kartą į Kauną atvykę turistai paprastai renkasi tradicines ekskursijas po Pažaislio architektūrinį ansamblį, Kauno senamiestį. Dar kartą pasisvečiuoti atvykę keliautojai dažniau renkasi temines pramogines ekskursijas „Kauno požemių dvasia”, „Kaunas šypsosi moterims”, ekskursijas su degustacijomis. Kaune vis dažnesnės įvairių šalies miestų moksleivių pažintinės ekskursijos žymių kūrėjų, kultūrininkų paliktais pėdsakais Kaune.

Stiprinant TIC padalinių tinklą, rugsėjo pabaigoje Kauno rotušėje buvo atidarytas dar vienas informacijos punktas. Ši vieta pasirinkta neatsitiktinai – Rotušės aikštėje yra didžiausia ekskursijų ir turistų koncentracija. Pasak S. Sidaravičiaus, turistai nuolat užsuka į informacijos punktus geležinkelio stotyje, oro uoste. Populiarus ir viešbutyje „Park Inn” veikiantis naktinis informacijos centro padalinys.

Šiemet vienu didžiausiu turistų traukos centru Kaune tapo gyvosios istorijos festivalis „Europa. Napoleonas I Kaune. 1812″. Jo metu surengta apie 50 įvairių renginių – koncertų, mugių, žaidimų. Į tris dienas trukusį festivalį atvyko svečių iš Rusijos, Prancūzijos, Čekijos, Latvijos, Lenkijos, Ukrainos, Baltarusijos. Mūšio inscenizaciją Nemuno saloje stebėjo apie 70 tūkst. žmonių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA