Nuspręsta suvienodinti greitį Europos prospekte, nuo šiol jis bus 60 km/h | Kas vyksta Kaune

Nuspręsta suvienodinti greitį Europos prospekte, nuo šiol jis bus 60 km/h

Kas vyksta Kaune nuotr.

Kauno miesto savivaldybės Eismo saugumo komisijos sprendimu leistinas maksimalus greitis M. K. Čiurlionio tiltu važiuojantiems vairuotojams padidintas iki 60 km/val.

Klausimo dėl maksimalaus leistino greičio ribojimo Europos pr. atkarpoje tarp Veiverių g. ir M. K. Čiurlionio tilto bei pačiu tiltu svarstymą kiek anksčiau buvo inicijavęs Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyrius, tačiau tada sprendimas nebuvo priimtas. Šįkart klausimą inicijavo Kauno policija.

„Policijos atstovai pasiūlė suvienodinti važiavimo greitį tiltu ir Europos pr. atkarpa tarp tilto ir Veiverių g. Viena vertus, vairuotojams bus lengviau orientuotis, kita vertus, leidžiantis gatve nuo kalno link tilto yra pavojingas vingis, todėl šioje vietoje leistinas greitis bus sumažintas iki 60 km/val. Tuo tarpu greitis važiuojant tiltu padidintas atsižvelgiant į tai, kad čia nėra pėsčiųjų perėjų ir pavojingų vietų”, – sprendimą komentavo Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Eismo pakeitimai įsigalios artimiausiu metu, kuomet bus įrengti nauji kelio ženklai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA