„LSU-Baltai“ vyriausiasis treneris D. Dikčius: „Mums reikia laiko“ | Kas vyksta Kaune

„LSU-Baltai“ vyriausiasis treneris D. Dikčius: „Mums reikia laiko“

Žilvino Slauskio nuotr.

Vakar pirmąsias Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynes šį sezoną namie žaidė Kauno „LSU-Baltai“ komanda. Sezono atidarymo šventėje Kauno sporto halėje LSU ekipa susitiko su Utenos „Juventus“ krepšininkais ir patyrė pralaimėjimą 74- 83 (12:20, 23:20, 28:18, 11:25) tačiau džiugino kur kas geresniu žaidimu. Daugiau kaip 2000 žiūrovų palaikomi kauniečiai palūžo tik paskutinėmis rungtynių minutėmis. Komandai daugiausia taškų pelnė Taurantas Tamošiūnas – 21, Vidmantas Sragauskis – 17, Tomas Urbonas įmetė 14.

Pirmą kartą šį sezoną „LSU-Baltams“ vadovavo vyriausiasis treneris Darius Dikčius. „Gaila, kad pirmas blynas prisvilo. Esu maloniai nustebintas tuo, kad į halę susirinko tiek daug žiūrovų. Jų palaikymas jaunai komandai – labai svarbus. Noriu pasidžiaugti žaidėjais: vyrai kovojo, negailėjo jėgų. Mūsų komanda jauna, neturi LKL varžybų patirties, ypač tai jautėsi rungtynių baigtį nulėmusiame ketvirtajame kėlinyje. Dėl pagrindinių žaidėjų traumų, neturime didelio pasirinkimo, visą susitikimą kovoti labai sunku. Mums dar reikia laiko žaidimui pagerinti, tikiuosi, kad po poros mėnesių ekipa parodys kur kas geresnį krepšinį“, – teigė „LSU-Baltai“ vyr. treneris D.Dikčius. Rezultatyviai rungtyniavusį „LSU-Baltai“ puolėją Vidmantą Sragauskį labiausia nustebino žiūrovų palaikymas. „ Malonu žaisti, kai susirenka daug komandos gerbėjų. Jei ir toliau mus taip palaikys, privalėsime laimėti. Šiandien pralaimėjome, tačiau kovojome, norėjome padovanoti žiūrovams šventę“,- teigė V. Sragauskis.

Utenos „Juventus“ vyr.treneris Rytis Vaišvila liko patenkintas rezultatu, bet ne komandos žaidimu. „ Šiandien mums trūko noro kovoti. Su „Žalgiriu“ ir „Neptūnu“ žaidėme kur kas geriau. „LSU-Baltai“ žaidė gerai, komanda dar nustebins ne vieną varžovą“, – teigė R. Vaišvila.

Legendinėje Kauno sporto halėje žiūrovus džiugino ne tik įdomus susitikimas, bet ir nuotaikingas „LSU-Baltai“ sezono atidarymas: nemokamas Kauno rajono „Božolė“ choro koncertas, pertraukų metu linksmino „Chillidance“ šokėjos, žiūrovai buvo vaišinami mineraliniu vandeniu, koše ir ledais, kuriuos parūpino komandos rėmėjai. Už LKKA „Atleto“ krepšinio klubo vystymą universiteto vadovai dėkojo jo prezidentui Vidui Bonkiui, taip pat bendruomenė už ilgametį darbą rengiant krepšinio trenerius ir krepšininkus padėkojo nusipelnusiam Lietuvos treneriui, Lietuvos moterų krepšinio rinktinės ir „Atleto“ komandos treneriui, ilgamečiui LKKA dėstytojui doc. Antanui Čižauskui.

Kitą antradienį, spalio 16 d., „LSU-Baltai“ Kauno sporto halėje žais Baltijos krepšinio lygos (BBL) rungtynes su Valmieros „Valmiera“ (Latvija) krepšininkais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA