Skaitytojos laiškas Demokratinės Respublikos piliečiams: neužmirškime žodžių reikšmės! | Kas vyksta Kaune

Skaitytojos laiškas Demokratinės Respublikos piliečiams: neužmirškime žodžių reikšmės!

Ugnės Dagilytės nuotr.

Vakar, spalio 8 d.,  „Kas vyksta Kaune” Facebook profilyje aptikome atvirą skaitytojos Sandros Ž. laišką Lietuvos žmonėms, kuris galbūt privers susimąstyti ir jus:

Mielieji nepriklausomos Demokratinės Respublikos piliečiai,

kadangi Lietuvos Respublikos Konstitucija, pagal II skirsnio 25 straipsnį man leidžia „turėti savo įsitikinimus ir juos laisvai reikšti”, aš pasinaudosiu šia galimybe.

Susimąsčiau apie dabartinę padėtį. Viskuo besidomintis žmogus negali to nepastebėti. Autobusų stoteles puošia fotoshopu padailintos reklamos, „menininkai” neduoda ramybės dėl jų iš keleto žodžių sudaryto „meno”, o tikri menininkai lieja devintą prakaitą, kad įrodytų savo minčių, jausmų, emocijų ir vaizduotės originalumą. Tuos, kuriems pasiseka išsireikšti, užgriūna fanatikų, nesusipratėlių ir kitų individų banga. Senutė, gyvenanti už sienos, visą parą kosti, nes nesulaukia šildymo sezono, tuo labiau neturi tiek pinigų, kad patenkintų gydytojų godumą. Studentai (ir ne tik) emigruoja, o likusieji užduoda retorinį klausimą….kodėl????

Neseniai rodytoje laidoje partijų lyderiai turėjo prisistatyti ir įvardinti savo pažiūras, požiūrį, siekius ir t.t. Ir žinote ką? Daugelis net nesugebėjo to padaryti (žinoma solidžių ir seniai susiformavusių partijų lyderiai tai sugebėjo padaryti). Tai privertė mane susimąstyti apie pirmapradę žodžių reikšmę. Ar jie žino sąvokų: demokratija, liberalizmas ir kt. reikšmę? Ar žino, kada, kur ir kokiomis aplinkybėmis jos susiformavo? Manau, kad nežino, bet tikiuosi, kad ateities lyderiai žinos tiek ir dar daugiau.

Pagal LR statutą Seimo nariai turi prisiekti priesaiką, kurioje pasižada gerbti Konstituciją, įstatymus, sąžiningai tarnauti Lietuvai ir t.t. Taip pat nepamiršau gydytojų, kurie turi dirbti pagal Hipokrato priesaikos principus., kurioje sakoma taip: „vengsiu bet kokio nehumaniško žingsnio, paciento klaidinimo ir korupcijos”. 🙂 Šia tema daugiau komentarų nereikia. Viskas ir taip aišku, ar ne?

Galiausiai priėjau išvados, kad visos šios velniavos kaltininkas yra pats paprasčiausias UŽMARŠUMAS. Žmonės pamiršta ką mokėsi, ką prisiekė, kam prisiekė, dėl ko dirba, dėl ko gyvena. Pamiršta kitų teises, bet tik ne savo. Nežinau kaip kitur, bet čia dar pamirštamas kultūringumas, mentaliteto tobulinimas ir elementariausia pagarba žmogaus įsitikinimams ir mintims (čia adresuota laukiniams komentatoriams, kurie parodo savo mentaliteto puvimą).

Kviečiame ir kitus bendruomenės narius dalintis savo pastebėjimais apie gyvenimą Kaune. Tekstus siųskite kaunas@kasvyksta.lt arba talpinkite portalo dalyje „Paskelbti naujieną„.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA