Šildymo sezonas artėja, planuojama, kad mokymo ir gydymo įstaigos šiltų radiatorių turėtų sulaukti jau šią savaitę | Kas vyksta Kaune

Šildymo sezonas artėja, planuojama, kad mokymo ir gydymo įstaigos šiltų radiatorių turėtų sulaukti jau šią savaitę

Kas vyksta Kaune archyvo / skaitytojų nuotr.

Kauno energetikai sako, kad jei oro temperatūros tendencijos nesikeis, šildymo sezonas Kauno vaikų darželiuose, mokyklose ir gydymo įstaigose turėtų prasidėti jau šios savaitės viduryje.

Kauno savivaldybės Energetikos skyriaus vedėjas Algirdas Vaitiekūnas teigia, jog oro tempratūra nuolat stebima, o Kauno gyventojai patys gali nuspręsti, kada pradėti šildymo sezoną konkrečiame daugiabučiame name. Šilumos įstatymas reglamentuoja, kad šildymą galima pradėti, kai tris paras vidutinė oro temperatūra yra mažiau nei 10 laipsnių šilumos.

Sinoptikai prognozuoja, jog šią savaitę oras Kaune dienomis sušilti daugiau 10-11 laipsnių neturėtų, o naktimis bus 5-8 laipsniai šilumos. Šiandien Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos prognozuotos šalnos savaitės pabaigoje mūsų dar gali nepasiekti, bet savaitės pabaigoje, jei orų prognozės stipriai nesikeis, jau turėsime pasiekę mažiau nei 10 laipsnių šilumos paros orų temperatūros vidurkį.

Praėjusiais metais šildymo sezonas Kaune prasidėjo spalio 14 dieną, o baigėsi balandžio 12-ą. Kauno ugdymo ir gydymo įstaigose šiluma įjungta spalio 12 dieną.

Nuolat atnaujinamas kompiuterines orų prognozes bet kuriame Lietuvos regionui galite sekti „Kas vyksta Orai” rubrikoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA