Kaune vėjas daugiausiai žalos pridarė dėl išverstų medžių, Lietuvoje sutriko elektros tiekimas (foto) | Kas vyksta Kaune

Kaune vėjas daugiausiai žalos pridarė dėl išverstų medžių, Lietuvoje sutriko elektros tiekimas (foto)

Gintauto Velykio nuotr.

Šeštadienio rytą Kauno priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba ėmė gauti pirmuosius iškvietimus dėl nuvirtusių medžių, gelbėjimo tarnyba intensyviai dirba.

Kaip rašo Kaunodiena.lt, Kaune dėl išlūžusių medžių apgadinti trys automobiliai, pranešimų apie nukentėjusius miesto gyventojus nėra.

Lietuvos Hidrometeorologijos tarnyba pranešė, kad šeštadienio naktį Lietuvoje pūtė labai smarkus vėjas.

Stichinio vėjo kriterijus buvo pasiektas Laukuvos, Šilutės ir Raseinių meteorologijos stotyse – čia užfiksuoti 30–31 metro per sekundę vėjo gūsiai. Daug kur pietvakarių vakarų vėjo gūsiai siekė 20–26 metrus per sekundę.

Lietuvos elektros skirstomųjų tinklų operatorius (LESTO) informuoja, kad po spalio 6 d. naktį siautusio itin stipraus vėjo elektros energijos tiekimas sutrikdytas apie 140 tūkst. elektros vartotojų. Didelį vartotojų be elektros energijos skaičių lemią pažeistos aukštos ir vidutinės įtampos linijos, daugiausia pažeidimų užfiksuota Utenos, Panevėžio ir Kauno regionuose.

LESTO duomenimis, šį rytą elektros energijos tiekimas buvo sutrikęs apie 39000 vartotojų Utenos regione, apie 36000 vartotojų Panevėžio regione ir apie 29000 vartotojų Kauno regione. Šiaulių regione elektros energijos tiekimas sutriko maždaug 16000 vartotojų, Vilniaus – 13000 vartotojų, Klaipėdos – 10000 vartotojų, Alytaus regione – apie 1000 vartotojų.

Atsižvelgdama į didelį elektros tiekimo sutrikimų mastą, LESTO bendrovėje paskelbė ekstremalią situaciją ir ėmėsi organizuoti gedimų šalinimą, pasitelkdama maksimalias pajėgas. Gedimai šalinami visose gamtos stichijų pažeistose elektros tinklo dalyse: šiuo metu dirba ne tik kelis kartus daugiau LESTO brigadų, bet ir bendrovės rangovų personalo brigadų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA