Mieste viešintis premjeras gyrė Kauną ir kritikavo Vilnių | Kas vyksta Kaune

Mieste viešintis premjeras gyrė Kauną ir kritikavo Vilnių

Kaunas.lt nuotr.

Šį penktadienį Kaune viešintis Lietuvos Respublikos Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius apžiūrėjo baigiamus rekonstruoti kultūros ir sporto centro „Girstutis“ rūmus.

Ministras Pirmininkas apžiūrėjo rūmų sporto ir pramogų zonas, domėjosi didžiojo baseino techniniais duomenimis, teiravosi, ar galės jame treniruotis ir šuolininkai į vandenį.

„Šis baseinas nėra pakankamai gilus šuolininkams, jame treniruosis ir varžysis plaukikai. Šuolininkai į vandenį treniruojasi Lietuvos kūno kultūros akademijos sporto bazėje“, – teigė Vyriausybės vadovą lydėjęs miesto meras A. Kupčinskas.

Vyriausybė „Girstučio“ rūmams skyrė papildomą 500 tūkst. Lt finansavimą. Už šias lėšas perkama tarptautinius standartus atitinkanti įranga, reikalinga aukšto lygio sporto varžyboms rengti. Dalis sumos bus panaudota vandensvydžio įrangai.

Rekonstruotame tarptautinius reikalavimus atitinkančiame baseine galės treniruotis ne tik plaukikai ir vandensvydininkai. Čia bus laukiami ir šiuolaikinės penkiakovės atstovai. Vienoje „Girstučio“ patalpoje planuojama įrengti šaudymui ir fechtavimuisi pritaikytą salę.

Pradėjusi veikti „Girstučio“ pramogų zona kauniečiams pasiūlys vandens pramogų, pirčių kompleksą, SPA paslaugas.

„Ne kartą ieškojome finansinių resursų tęsti „Girstučio“ rekonstrukciją ir dabar džiugu matyti, kad darbai jau eina į pabaigą. Palyginti su sostine, Kaunas realistiškiau žiūri į gyvenimą ir sprendžia problemas. Vilniaus vadovas kuria skambius priešrinkiminius planus. O Kaunas jau greitai turės tarptautinius standartus atitinkančią plaukimo sporto bazę, sėkmingai baigta rekonstrukcija Kauno valstybiniame dramos teatre. Kauną matau ir kaip stiprų universitetinį centrą, jame vykstančią technologijų plėtrą“, – teigė A. Kubilius.

„Džiaugiamės, kad Vyriausybė atsižvelgė į mūsų aktyvumą ir rūmų rekonstrukcijai buvo skirtos ES struktūrinių fondų bei Valstybės investicijų programos lėšos. Gaila, kad vienas rangovas susidūrė su finansiniais sunkumais ir teko darbus organizuoti su subrangovu. Tačiau jau visai netrukus sportininkai ir kauniečiai galės naudotis baseinu ir vandens pramogomis. „Girstučio“ sporto baseinas artimiausiu laiku bus moderniausias Lietuvoje“, – pasakojo miesto meras Andrius Kupčinskas.

Šį penktadienį Kaune viešintis Ministras Pirmininkas taip pat susitiko su Kauno Jėzuitų gimnazijos bendruomene. Be to, premjeras dalyvaus debatuose „Mokslas, studijos, jaunimas“ Kauno technologijos universitete, lankysis rekonstruotame Kauno valstybiniame dramos teatre.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA