Angelų sargų dienos proga drąsiems kauniečiams – „gėrio sergėtojo” apdovanojimai | Kas vyksta Kaune

Angelų sargų dienos proga drąsiems kauniečiams – „gėrio sergėtojo” apdovanojimai

Aliaus Koroliovo nuotr.

Šiandien Kaune minima angelų sargų – policijos diena, o jos proga tradiciškai apdovanojami visuomenės atstovai, padėję užkirsti kelią vykdomai nusikalstamai veiklai. Šiais metais pasiūlyta apdovanoti tris drąsius kauniečius.

Kauno apskr. VPK Kauno m. Dainavos PK pasiūlė apdovanoti Gintarą Lukavičių. Jis 2012-08-31 apie 23.30 val. pastebėjo tris asmenis, kurie, išėmę balkono lango orlaidę, bandė patekti į parduotuvę. Vyras ne tik iškvietė policiją, bet ir fotoaparatu užfiksavo nusikaltimą. Įtariamieji, pastebėję, kad yra fotografuojami, pasišalino, tačiau iš parduotuvės išsinešė pavogtus alkoholinius gėrimus. Į įvykio vietą atvykę Kauno apskr. VPK Kauno m. Dainavos PK pareigūnai, peržiūrėję užfiksuoto nusikaltimo nuotraukas, atpažino įtariamuosius – du šešiolikmečius ir septyniolikmetį – vaikų globos namų auklėtinius ir tą pačią naktį juos sulaikė. Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl vagystės.

Kauno apskr. VPK Kauno m. Centro PK pasiūlė apdovanoti Virmantą Oleką, kuris 2012-05-30 apie 14.45 val. Kaune, Karaliaus Mindaugo pr., pastebėjęs asmenį, bandžiusį iš automobilio salono, išdaužus automobilio lango stiklą, pavogti turto už 1 359,30 Lt, jam sutrukdė ir, sugriebęs už drabužių, bandė sulaikyti, tačiau pastarasis išsinėrė iš drabužių ir pabėgo. Vėliau 2012-06-07 V. Olekas važiuodamas Kaune, Birštono gatve, pamatė einantį anksčiau minėtą asmenį, jį sulaikė ir iškvietė policijos pareigūnus. Taip buvo nustatytas asmuo, padaręs nusikalstamą veiką. Įtariamasis buvo suimtas. 2012-08-28 byla kaltinamuoju aktu perduota teismui.

Kauno apskr. VPK Nusikaltimų tyrimo valdybos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyrius pasiūlė apdovanoti Mantą Gritėną, 2012-07-30 apie 16.00 val. pastebėjusį asmenį, kuris nuo AB „SEB bankas“ bankomato nuiminėjo kortelių nuskaitymo įrenginį. Jaunuolis bandė įtariamąjį sulaikyti, vyras pabėgo, tačiau M. Gritėnas įsidėmėjo įtariamojo požymius bei užfiksavo kokiu automobiliu pastarasis buvo atvažiavęs. M. Gritėnas perspėjo kitus asmenis, kad ant bankomato uždėtas kortelių nuskaitymo aparatas. Apie šį įvykį pranešė bankui, bankas – policijai. Policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo elektroninių mokėjimo priemonių duomenimis. Vėliau 2012-08-23 M. Gritėnas atostogaudamas su šeima Šventojoje, apie 17.30 val. kavinėje pastebėjo įtariamąjį, tą patį asmenį, kuris 2012-07-30 Kaune nuo bankomato bandė nuimti „skimerį“ – mokėjimo kortelių duomenų nuskaitymo įrenginį. Apie kavinėje esantį įtariamąjį jis informavo ikiteisminį tyrimą atliekančius pareigūnus, kurie, gavę šią informaciją, nedelsdami susisiekė su pajūrio pareigūnais. Įtariamasis buvo pristatytas į Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kretingos rajono policijos komisariatą, vėliau pervežtas į Kauno apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą, jam pareikšti įtarimai pagal LR BK 214 str. 1 d., ikiteisminis tyrimas tęsiamas.

„Gėrio sergėtojo” titulas šiemet atiteko Mantui Gritėnui, o Gintarui Lukavičiui ir Virmantui Olekui bus įteiktos policijos padėkos už bendradarbiavimą ir pagalbą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA