Rubiko kubiko asas iš Kauno toliau skina apdovanojimus | Kas vyksta Kaune

Rubiko kubiko asas iš Kauno toliau skina apdovanojimus

Kaunas.lt nuotr.

Lietuvos rekordus nuolat gerinantis Kauno Senamiesčio progimnazijos moksleivis Lukas Vaitkevičius iš Rygoje (Latvija) vykusių Rubiko kubo varžybų parsivežė net šešis apdovanojimus.

Tarp 30 dalyvių L. Vaitkevičius geriausius rezultatus parodė komandiniame kubo dėjime. Šioje rungtyje jis dalyvavo kartu su šiauliečiu Mantu Sidabru. Rungtis kol kas nėra įtraukta į oficialų Pasaulio Rubiko kubo sporto asociacijos rungčių sąrašą, tačiau labai įdomi. Vienas komandos narys užrištomis akimis dėlioja kubą, o kitas stebėdamas procesą sako, kokius veiksmus atlikti. Lukui ir Mantui prireikė vos 19 sekundžių kubui sudėti. Tai buvo geriausias rungties rezultatas.

Rubiko kubo varžybose sportininkai varžosi keliose rungtyse. Tai priklauso nuo kubo dydžio ir ypatumų. Rygoje Lukas laimėjo dar tris II vietas „Rubiks magic”, „7×7 Squaere-1″ rungtyse ir dvi III vietas „Master magic” bei „3×3″ rungtyse.

„Panašių rezultatų pasiekė ir Mantas. Jam kaip ir man jau ketvirtos ar penktos tarptautinės varžybos. Bet mes nesame varžovai, greičiau – kubo broliai”, – teigė L. Vaitkevičius.

Praėjusį savaitgalį vykusiame turnyre dalyvavo estai, danai, lietuviai ir latviai. Lietuvai atstovavo keturi atstovai. Be jau patirties tarptautinėse varžybose turinčių Luko ir Manto, turnyre debiutavo Vytautas Jušys iš Klaipėdos ir kaunietis Nerijus Murauskas.

Šiemet L. Vaitkevičius jau varžėsi Vokietijoje vykusiame „Hessen Open 2012″ turnyre, dabar ruošiasi startui Estijoje „Tallin Open 2012″. Už aukštus pasiekimus tarptautinėse varžybose šią žiemą moksleivį pasveikino Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Kubo dėliojimo varžybos pasaulyje tampa vis populiaresnės. Išmėginti loginio mąstymo, rankų ir net pėdų miklumo suvažiuoja įvairaus amžiaus žmonės – nuo moksleivių iki senjorų. Jaunasis kaunietis apgailestauja, kad lietuviai ne itin domisi šiuo sportu ir į jo suburtą Rubiko kubo sporto klubą ateina nedaug entuziastų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA