Nuo šiol Kauno turistai informaciją galės gauti ir miesto Rotušėje | Kas vyksta Kaune

Nuo šiol Kauno turistai informaciją galės gauti ir miesto Rotušėje

Kaunas.lt nuotr.

Šį ketvirtadienį, minint Pasaulinę turizmo dieną, Rotušės aikštėje nugriaudėjęs simbolinis patrankos šūvis paskelbė apie šeštojo Kauno turizmo informacijos centro ir konferencijų biuro padalinio atidarymą.

Pirmieji į naująjį turizmo informacijos centrą buvo pakviesti vokiečių turistai. Besižvalgydami po Rotušės aikštę, svečiai atsitiktinai sudalyvavo atidarymo šventėje ir su didžiuliu susidomėjimu apžiūrėjo biuro patalpas. Užsienio turistai buvo pakviesti pasigrožėti ir rotušės salėmis. Didžiojoje salėje turistų grupei buvo papasakota miesto rotušės istorija.

„Nuolat didėjant turistų srautams, miestas pajuto poreikį plėsti turizmo informacijos centrų tinklą. Tai įrodo, esame įdomūs pasauliui ir turime puikias turizmo plėtros perspektyvas”, – Kauno miesto mero Andriaus Kupčinsko sveikinimo žodžius atidarymo ceremonijos dalyviams perdavė miesto vadovo patarėjas Aurimas Ramoška.

„Labai simboliška, jog būtent Pasaulinę turizmo dieną atidaromas naujasis Kauno turizmo informacijos centro ir konferencijų biuro punktas. Neabejoju, jog sprendimas atidaryti šį centrą pačioje miesto širdyje, Rotušės aikštėje, bus palankiai vertinamas miesto svečių ir dar labiau skatins turizmą Kaune”, – atidarymo ceremonijos metu sakė Kauno miesto tarybos Miesto plėtros, investicijų ir turizmo komiteto pirmininkė Aušra Ručienė.

Kauno Rotušės aikštė yra turistų itin lankoma miesto vieta. Pasak Kauno turizmo informacijos centro ir konferencijų biuro direktoriaus Sigito Sidaravičiaus, rotušėje įkurtame turizmo informacijos centro padalinyje turistai gaus visą reikalingą informaciją apie Kaune esančius turizmo išteklius. Be to, čia bus platinami nemokami leidiniai, Kauno žemėlapiai, bus teikiama informacija apie lankytinas vietas, renginius, apgyvendinimo bei maitinimo galimybes, transportą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA