Kauno rajono „Božolė” choras laimėjo Baltarusijos chorų konkurso Grand Prix apdovanojimą | Kas vyksta Kaune

Kauno rajono „Božolė” choras laimėjo Baltarusijos chorų konkurso Grand Prix apdovanojimą

bozole.lt nuotr.

„Chorų karų“ nugalėtojai Kauno rajono „Božolė“ choras, po didžiojo vasaros koncertų turo po visą Lietuvą, tarptautinio chorų konkurso metu Baltarusijoje, laimėjo Grand Prix. 15 choristų su savo vadovu Aleksandru Ivanausku priešaky nugalėjo Latvijos, Lenkijos, Rusijos, Ukrainos ir Baltarusijos atstovus, praneša bozole.lt.

„Labai džiaugiuosi, tokie konkursai – galimybė būti išgirstiems ne tik Lietuvoje. Būtinai dalyvausim ir kituose chorų konkursuose“, – dar šviežiais įspūdžiais dalinosi choro generolas A. Ivanauskas.

Kaip pasakojo Aleksandras, konkursinei programai jie buvo paruošę tris dainas – visas jas yra atlikę ir dalyvaudami „Chorų karuose“. Tai – „UEFA anthem ir Waka Waka“, „Just the way you are“ ir „Aukštumos“. Pusfinalyje Božolė sudainavo UEFA anthem – Waka Waka ir Aukštumas. Būtent pastaroji, greičiausiai, ir lėmė pergalę.
„Šia daina buvo visi sužavėti. Manęs jau prašė dainą atsiųsti keli komisijoje sėdėję žinomi muzikantai, nes norėtų įtraukti į savo repertuarą“, – pasakojo A. Ivanauskas.

„Galiu pasakyti, kad silpnų chorų ten paprasčiausiai nebuvo“ – sakė Rondo lyderis ir Božolė choro generolas Fara. Iš pradžių vyko du pusfinaliai po tris chorus, Božolė chorui teko rungtis su Ukraina ir Baltarusija. Iškritus Ukrainai, chorų karų nugalėtojai tesė kovą finale. Tačiau finale visu chorų laukė netiketas siurprizas, visiems chorams reikejo perdainuoti duotos finalininkės liaudišką dainą. Lietuvaičiams teko atlikti baltarusių “Kupalinka“.

Finaliniame rezultate Božolė surinko dviem balsais daugiau už baltarusius, 101 – 99 – todėl pasidalinome su jais pirma vietą, antrąją užėmė latviai, o trečią – lenkai. Konkursą organizavusi televizija sakė, kad tai – metų renginys!

Žiūrėti nuo 22 minutės

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA