Kauno „Žalgirio” ir Vilniaus „Lietuvos ryto” dvikova arenoje šį vakarą | Kas vyksta Kaune

Kauno „Žalgirio” ir Vilniaus „Lietuvos ryto” dvikova arenoje šį vakarą

Zalgiris.lt / Vaidoto Grigo nuotr.

Šį vakarą, po kelių mėnesių pertraukos, Kauno „Žalgirio“ krepšininkai vėl išbėgs ant arenos parketo. Vos dvi savaites kartu sportavę žalgiriečiai Supertaurės pirmosiose rungtynėse susitiks su Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipa.

Prie „Žalgirio“ vairo debiutuosiantis vyriausiasis treneris Joanas Plaza teigia suprantantis dviejų stipriausių Lietuvos ekipų mūšio reikšmę, tačiau pasiruošimo sezonui fazėje savo dėmesį skirs komandos tarpusavio ryšių stiprinimui, skelbia Zalgiris.lt.

„Svarbiausia, kad „Žalgiris“ būtų pasiruošęs pirmosioms dvikovoms oficialiose varžybose su Krasnodaro ir Zagrebo komandomis. Žinoma, suprantu, kaip krepšinio išsiilgę žiūrovai laukia Supertaurės rungtynių ir stengsimės jiems padovanoti pergalę“, – optimistiškai kalbėjo J.Plaza.

Tik šią savaitę kartu su komanda pradėjo treniruotis Mantas Kalnietis. Iki tol nugaros skausmus kentęs įžaidėjas sportavo individualiai.

„Džiugu, kad prie mūsų jau prisijungė M.Kalnietis. Taip pat gerai, kad turime didelę žaidėjų rotaciją, nes sezono pradžioje sužaisti 4 rungtynes per 5 dienas (savaitgalį „Žalgiris“ sužais tris rungtynes S.Butauto taurėje – Red.) būtų rimtas iššūkis. Tikiuosi, kad jauni ar mažiau praėjusį sezoną žaidę krepšininkai šias rungtynes išnaudos, kaip galimybę įrodyti, kad jie yra verti stabilios vietos aikštelėje“, – sakė J.Plaza.

Treneris pripažino, kad prieš rungtynes visiškai neanalizavo varžovų, o rūpinasi tik savo komandos paruošimu sezonui.

„Esu patenkintas, kad komanda jau spėjo įprasti prie mano vedamų treniruočių, tačiau mes dar tik pradedame savo kelią. Pagrindines gynybos ir puolimo taisykles stengsimės įgyvendinti kitą savaitę stovykloje Druskininkuose, o rytoj stengsimės įsitikinti, kad tikrai išmokome tuos smulkius, bet svarbius dalykus, ties kuriais dirbome pastarąsias dvi savaites“, – kalbėjo J.Plaza.

Pirmą kartą Lietuvoje rengiamos Supertaurės varžybos susidės iš dviejų rungtynių Kaune ir Vilniuje. Trečiadienio mače ginčo kamuolys „Žalgirio“ arenoje bus išmestas 19.00 val., tačiau žiūrovai yra kviečiami savo vietas užimti 20 minučių anksčiau – „Žalgirio“ gerbėjų lauks ilgesnis ir įspūdingesnis, nei įprasta, komandos pristatymas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA