Kaune duris atvėrė 9 mln. litų kainavęs Radiologijos diagnostikos centras | Kas vyksta Kaune

Kaune duris atvėrė 9 mln. litų kainavęs Radiologijos diagnostikos centras

Kaunas.lt nuotr.

Rugsėjo 3 d. Kauno klinikose duris atvėrė naujas, moderniai įrengtas Europos sąjungos fondų investicijomis finansuotas Radiologijos diagnostikos centras, kainavęs per 9 mln. litų, kuriame bus atliekami tyrimai, taikant pažangiausias branduolinės medicinos technologijas, praneša Kauno savivaldybė.

Radiologijos diagnostikos centras buvo pradėtas statyti 2010 m. pabaigoje ir baigtas per vienerius metus. Į naująjį, 3000 kvadratinių metrų ploto centrą persikels dalis Radiologijos klinikos – čia įsikurs Branduolinės medicinos bei Tomografijų skyriai.

Naujajame korpuse veiks kol kas vienintelis Lietuvoje 11 mln. litų vertės pozitronų emisijos tomografas, kitos, pažangiausios technologijos – naujos kartos 320 pjūvių kompiuterinis tomografas, vienintelis toks Lietuvoje bei magnetinio rezonanso aparatas, kurio išplėstos galimybės (papildomi režimai) leis atlikti taip pat ir širdies pakitimų tyrimus.

„Kaunas gali didžiuotis, jog šiai dienai mūsų šalyje yra lyderis medicinos srityje ir teikiamų paslaugų kokybe gali varžytis su didžiaisiais Europos miestais”, – teigė Lietuvos Respublikos Sveikatos apsaugos ministras Raimundas Šukys.

Radiologijos diagnostikos centre pacientus tirs multidisciplininė gydytojų komanda – radiologai, kardiologai, onkologai ir kiti specialistai. Vienu metu čia dirbs apie 20 gydytojų – dar tiek pat – radiologijos technologų. Per dieną visuose čia įsikūrusiuose skyriuose planuojama ištirti iki 100 pacientų.

„Džiugu matyti Kaune atidaromą Radiologijos diagnostikos centrą su moderniausia medicinine aparatūra, galinčia atlikti sudėtingus ir labai žmonėms reikalingus tyrimus. Tai ir Klinikų vadovų, ir talentingo profesionalių medikų komandos nuopelnas”, – sveikino Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Centre taip pat vyks ir intensyvus mokomasis darbas – įrengtose auditorijose ir mokymo kambariuose vyks paskaitos ir seminarai studentams, gydytojams rezidentams, radiologijos technologams, nuolat tobulinsis įvairių specialybių gydytojai radiologijos ir radiacinės saugos srityse iš visos Lietuvos.

Taip pat rugsėjo 3 dieną į naujai statomą Skubiosios pagalbos centrą buvo įdėta kapsulė su tekstu – kaip simbolinė pradžia centro, atspindėsiančios naują, XXI amžiaus reikalavimus atitinkantį požiūrį į skubią pagalbą traumuotiems pacientams Lietuvoje.

Naujai pradedamas statyti centras užims 14 000 kvadratinių metrų plotą, joje veiks suaugusiųjų ir vaikų priėmimo, reanimacijos bei Mišrių traumų skyriai, vienu metu čia bus gydoma iki 200 pacientų. Skubios pagalbos centro statybas planuojama baigti 2014 – aisiais metais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA