„Kas vyksta gyvai” kviečia apie Kauną diskutuoti atvirai ir aštriai | Kas vyksta Kaune

„Kas vyksta gyvai” kviečia apie Kauną diskutuoti atvirai ir aštriai

Gedmanto Rimeikio nuotr.

Atėjus rugsėjui į Kauno Senamiestyje įsikūrusį „ Ryšių kiemelį 837“ užsuks antrasis miesto aktualijų diskusijų ciklas „Kas vyksta gyvai“. Tai socialinis kultūrinis projektas, skirtas aktyviems ir neabejingiems savo miestui žmonėms. Nuo rugsėjo 4-osios keturis antradienius savo sričių specialistai ir miestiečiai diskutuos svarbiais Kaunui kultūros, švietimo ir net šilumos ūkio klausimais.

Praėjusiais metais „Kas vyksta gyvai“ susitikimuose nagrinėtų temų atgarsiai paskatino projektą tęsti, jį plėsti ir paversti kasmetiniu renginiu. Atviruose ir aštriuose pokalbiuose kviečiami dalyvauti tiek gerai visuomenei pažįstami, tiek negirdėti, bet puikiai aptariamą problemą pristatyti galintys miestiečiai. Visai kaip senovės Atėnuose, kuriuose politikų debatai vykdavo atviroje erdvėje, o miesto gyventojai į problemų sprendimą būdavo įtraukiami tiesiogiai.

Pirmojoje diskusijoje rugsėjo 4-ąją „Kas vyksta gyvai“ organizatoriai klaus kaip prasidėjo ir ką žada naujieji mokslo metai Kauno aukštosiose mokyklose, kas pasikeitė universitetuose po švietimo reformos ir kaip bendras požiūris į aukštąjį mokslą paveiks eilinį studentą. Diskusijoje dalyvaus aukštųjų mokyklų dėstytojai ir studentai, tarp jų – Vytauto Didžiojo universiteto prorektorė prof. Auksė Balčytienė bei kiti turintys ką pasakyti akademinės bendruomenės nariai.

Antroji miesto diskusijų ciklo „Kas vyksta gyvai“ tema turėtų jaudinti daugumą kauniečių. Kiekvienais metais su nerimu laukiame spalio, kada prasideda šildymo sezonas. Kas laukia šią žiemą, kas keičiasi miesto šilumo ūkyje ir kaip tai palies kiekvieną iš mūsų. Kelerių ateinančių metų pertvarkos skatina užduoti ir futuristinį klausimą – kiek mokėsime už šilumą 2020 metais. Šia tema diskutuos miesto politikai ir specialistai.

Rugsėjo 18-ąją bus aptarti revoliucingi 2012-ieji Kauno kultūroje, bus grįžta prie kultūros įstaigų jungimo klausimo, menininkų savivaldos, perspektyvų. Baigiamojo rugsėjo 25-osios renginio programa bus patikslinta vėliau.

Kiekvieną antradienį tuo pačiu laiku – 19 val. – prasidėsiančių diskusijų tikslas ne dar sykį prisiminti opiausius Kaunui klausimus, bet pasiūlyti realių idėjų jiems išspręsti. Visi susitikimai bus transliuojami gyvai internetu, tad juose aktyviai dalyvauti galės ne tik „Ryšių kiemelyje 837“ susirinksiantys, bet ir prie kompiuterių sėdėsiantys Kaunui neabejingi žmonės.

Renginio nuoroda Facebook.com puslapyje

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA