Kauno švietimo prioritetai: kokybės gerinimas, saugumas ir efektyvus išteklių valdymas | Kas vyksta Kaune

Kauno švietimo prioritetai: kokybės gerinimas, saugumas ir efektyvus išteklių valdymas

Kaunas.lt nuotr.

Nors bendras miesto mokyklose besimokančių moksleivių skaičius jau kelintus metus iš eilės mažėja, šiuos mokslo metus pradės 4 proc. daugiau pirmokų nei pernai. Be to, šįmet net 649 vaikais padaugėjo lankančių ikimokyklines ir priešmokyklines grupes. Šie statistiniai rodikliai ir kitos su švietimo sistema susijusios tendencijos buvo pristatytos pirmadienį surengtos spaudos konferencijos metu.

Švietimo tinklo pertvarka davė gerų rezultatų

„Išlaidos švietimo sistemai sudaro kone pusę viso miesto biudžeto. Tai kietas riešutėlis savivaldybei. Pastebima, kad penkerius šešerius metus iš eilės moksleivių mažėja, tačiau guodžia tai, kad šį rudenį į mokyklas ateis 107 pirmokais daugiau nei pernai. Be to, 649 vaikais išaugo ikimokyklines ir priešmokyklines grupes lankančių vaikų skaičius”, – teigė miesto meras Andrius Kupčinskas.

Miesto vadovas atkreipė dėmesį į tai, kad tokių gerų rezultato pavyko pasiekti dėl įgyvendinamos švietimo tinklo pertvarkos. Po sėkmingos vidurinio ugdymo programos akreditacijos Šv. Mato vidurinė mokykla tapo gimnazija. Neformalaus ugdymo Generolo Povilo Plechavičiaus jaunojo kario mokykla pertvarkyta į formaliojo ugdymo mokyklą, kuri šalia pagrindinio bei vidurinio ugdymo programų bus vykdomos ir teisės bei karybos pradmenų programos.

Šiais metais įteisinus progimnazijos tipą, Kaune veiks šešios progimnazijos. Šalia jau įsteigtų Vinco Kudirkos, Žaliakalnio ir Senamiesčio progimnazijų nuo rugsėjo pradžios pradės veikti Kazio Griniaus, Jono Žemaičio-Vytauto ir KTU Vaižganto progimnazijos.

Keturios mokyklos iš vidurinių tapo pagrindinėmis mokyklomis (Martyno Mažvydo, Petrašiūnų, Pilėnų ir Jono ir Petro Vileišių). Dar penkios mokyklos pradedamos pertvarkyti į progimnazijas ir nuo rugsėjo 1 d. nekomplektuos 9 klasių („Atžalyno”, Simono Daukanto, „Purienų”, Tado Ivanausko vidurinės mokyklos ir Jono ir Petro Vileišių). Šešios mokyklos pertvarkomos į pagrindines mokyklas ir nekomplektuos 11 klasių (Dainavos, Šv. Kazimiero, Viktoro Kuprevičiaus, „Nemuno”, „Versmės”, „Žiburio”).

„Švietimo tinklo optimizavimas ir jo schemos patvirtinimas buvo labai svarbus. Tai leido pagerinti ugdymo proceso kokybę ir taupyti lėšas”, – teigė Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Antanas Nesteckis.

1 2 3
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA