Rotušės aikštėje vyks pirmasis Sushi festivalis | Kas vyksta Kaune

Rotušės aikštėje vyks pirmasis Sushi festivalis

SXC nuotr.

Rugsėjo 15 d. Kauno Rotušės aikštėje vyks pirmasis Lietuvoje suši festivalis. Daugelio mėgiamam japoniškos virtuvės patiekalui „pagerbi“ bus skirtas beveik visas šeštadienis.

Programoje – pagrindinėje miesto aikštėje nemokami koncertai, pramogos, įdomūs rekordai, sukviesiantys daugiatūkstantinę minią Kauno miesto gyventojų bei svečių.

Pirmoji renginio dalis, prasidėsianti 14 valandą, bus skirta vaikams. Programa ves „Sushi Ryžikas“. Šiam personažui pasiūti specialų kostiumą renginio organizatoriai didžiausias ir populiariausias greitojo maisto japonų restoranų tinklas Lietuvoje „Sushi Express“ gana ilgai ieškojo dizainerio. Daugelis jų sumanymo atsisakydavo dėl kostiumo sudėtingumo.

„Sushi Ryžikas“ mažiausius kauniečius pamokys ne tik tradicinių sušių gamybos gudrybių, bet ir parodys kaip nesudėtingai iš ryžių sukurti meškiuką ar zuikutį. Šventėje vaikai galės „užsisakyti“ ir piešimo ant veido paslaugą, lankstyti origamius.

17 val. į suši festivalio sceną lips ir geros nuotaikos dozę dovanos „Radistas“ Rolandas Mackevičius. Vėliau dvi valandas truks neatrastų talentų – gatvės muzikantų pasirodymas ir įvairūs suši konkursai ir rekordai. Organizatoriai ketina išrinkti aistringiausiai valgysiančią porelę bei daugiausiai vieno kąsnio sušių per nustatytą laiką suvartosiantį šių japoniškų patiekalų gerbėją.

„Bus siekiama ir rekordo. Sušius meistrai išdėlios itin originalia forma. Vėliau tai, kas yra jos viduje, taps varžytuvių objektu“, – sakė pirmojo suši festivalio sumanytoja Eglė Rauličkytė.

Šventės akcentu turėtų tapti „Sushi mados“. Kolekcija bus kuriama iš sušiams pagaminti reikiamų ingridientų.

Tą vakarą publikai gros ir grupės „Saulės kliošas“ kolektyvas, vyks įvairios atrakcijos.

„Neabejoju, kad tūkstančiai sushi mylinčių širdžių vienai dienai susiburs į pirmąjį ir vienintelį suši festivalį Lietuvoje!“, – įsitikinusi E. Rauličkytė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA