VDU mokslo metus šiemet pradės anksčiau | Kas vyksta Kaune

VDU mokslo metus šiemet pradės anksčiau

Alvydo Vaitkevičiaus nuotr.

Šiemet Vytauto Didžiojo universitete studentai pradės šurmuliuoti kiek anksčiau nei įprastai – rugpjūčio 27 d. Tuomet startuos jau tradicija tapę „Įvado į studijas VDU“ renginiai, kurių metu pirmakursiams ne tik bus pristatyta studijų programa, dalykai bei dėstytojai, bet ir vyks kino seansai, koncertai, intriguojantys neformalūs pokalbiai, susitikimai su žinomais žmonėmis ir daug kitų įdomybių, kuriose apsilankyti kviečiami ir vyresni VDU studentai!

„Jau įsitikinome, kad pirmakursiai džiaugiasi įvadinės savaitės renginiais – jie palengvina jų adaptaciją universitete, o įvairūs susitikimai, konsultacijos, pristatymai padeda jiems perprasti netradicinę universiteto studijų sistemą, suteikia informacijos apie savo poreikių ir pomėgių realizavimo galimybes universitete“, – sakė VDU rektorius prof. Zigmas Lydeka.

Nors „Įvado į studijas VDU“ renginiai subalansuoti pirmakursiams, šiemet prie jų prisijungti kviečiami ir vyresnių kursų studentai. Kasdien, nuo rugpjūčio 27 iki 31 d., 15 val. universitete vyks „VDU – daugiau nei specialybė“ projekto susitikimai su žinomais VDU absolventais ir bičiuliais, tarp kurių: alpinistas-verslininkas Tadas Jeršovas, Lietuvos krepšinio federacijos vykdomasis direktorius Paulius Motiejūnas, laidų vedėjas, žurnalistas Rytis Zemkauskas ir kiti.

Visų VDU studentų taip pat laukia išskirtinė Tarptautinio Kauno kino festivalio filmo „Sebė“ peržiūra (rugpjūčio 28 d. 19 val.), žinomų VDU Muzikos akademijos atlikėjų koncertas (rugpjūčio 29 d. 19 val.), o rugpjūčio 30 d. 21 val. – „VDU Radijo“ susipažinimo vakarėlis lofte „Gargaras“.

„Įvado į studijas VDU“ renginių kulminacija – Rugsėjo 1-osios šventė. Šiemet ji vyks studentams neįprastą dieną – šeštadienį. Nuo 12 val. visuose VDU fakultetuose pirmakursiai susitiks su fakultetų bendruomenėmis, o 13.30 val. visi VDU bendruomenės nariai tradiciškai kviečiami prie Vytauto Didžiojo paminklo (šalia Kauno miesto savivaldybės, Laisvės al. 96) įsiamžinti bendrai nuotraukai.

Vėliau, kaip ir kasmet, šventės dalyviai drauge su Kauno pučiamųjų instrumentų orkestru „Ąžuolynas“ iškilminga eisena pasieks Vienybės aikštę, kur 14 val. pirmakursiai iškilmingai prisieks būti ištikimi universitetui, išgirs VDU rektoriaus ir svečių sveikinimo žodžius ir ragaus šventinį VDU Rugsėjo 1-osios tortą!

Tuo šventiniai VDU renginiai, skirti mokslo metų pradžiai, nesibaigs: rugsėjo 8–9 ir 15–16 dienomis pirmakursių laukia tradicinė stovykla „Subalansuotas fuxas 12“ – tai pramogų, žaidimų kupinas pirmasis žvilgsnis į būsimąjį alma mater. Daugiau informacijos teikiama VDU Studentų atstovybės tinklalapyje.

„Įvado į studijas VDU“ renginių programa – nuolat pildoma ir tikslinama. Sekite informaciją specialioje „Įvado į studijas VDU“ skiltyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA