Skelbiama, jog Girstučio komplekse esminiai darbai baigti (foto) | Kas vyksta Kaune

Skelbiama, jog Girstučio komplekse esminiai darbai baigti (foto)

Kaunas.lt nuotr.

Pasak kultūros ir sporto centro „Girstutis“ rekonstrukciją atliekančios bendrovės „Kamesta“ vadovų, pagrindiniai darbai jau yra užbaigti. Liko tik patalpų apdailos, aplinkos tvarkymo bei automobilių stovėjimo aikštelės įrengimo darbai. Tuo šį antradienį savo akimis galėjo įsitikinti pirmieji kauniečiai, dalyvavę ekskursijoje po rekonstruojamus rūmus, kurią surengė Kauno savivaldybė.

„Džiugu matyti, kad ne vienerius metus besitęsianti „Girstučio“ rekonstrukcija pagaliau priartėjo prie pabaigos. Nuolat kontroliuoju, jog rekonstrukciją vykdantys statybininkai neatsiliktų nuo patvirtinto darbų atlikimo grafiko“, – teigė kartu su kauniečiais ekskursijoje dalyvavęs Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Iki šių metų pabaigos Kaune duris atvers moderniausias Lietuvoje 50 m ilgio, 8 takelių baseinas, atitinkantis visus tarptautinius reikalavimus. Kompleksas be kultūrinės dalies bus padalintas į sporto ir pramogų zonas. Pastarojoje bus du baseinai, nusileidimo į vandenį takelis, 4 masažo vonios, pirtys, masažų kabinetai, kavinė. Sporto zonoje šeimininkaus Kauno plaukimo mokykla, tuo tarpu pramogų zonos valdytojas paaiškės po šiuo metu vykstančio koncesijos konkurso.

Laukia apdailos darbai

Išgriovus seno baseino vonią, darbininkams teko baseiną praplatinti 40 cm, kad šis atitiktų tarptautinius standartus. Naujoji baseino vonia buvo išlieta ant ankstesnių kolonų, kurios rekonstrukcijos metu buvo sutvirtintos, o kelias senas išardžius, buvo sumontuotos naujos.

Jau išbandyti ir parengti vandens paruošimo, valymo ir filtravimo įrenginiai. Į baseinus ir masažo vonias pilamas vanduo bus valomas ir specialiais, Lietuvoje iki šiol nenaudotais įrenginiais.

Tiek sporto, tiek pramogų zonoje aplink baseinus įrengtos šildomos grindys. Kitą savaitę bendrovės „Kamesta“ darbininkai pradės kloti iš Vokietijos atvežtas plyteles, kabinti lubas, dažyti sienas.

1 2
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA