Austra Skujytė iškovojo 5-ą vietą olimpinėje septynkovės rungtyje (po apeliacijos rezultatai pasikeitė) | Kas vyksta Kaune

Austra Skujytė iškovojo 5-ą vietą olimpinėje septynkovės rungtyje (po apeliacijos rezultatai pasikeitė)

Asm. archyvo nuotr.

Londono vasaros olimpinėse žaidynėse daugiakovininkės šeštadienį baigė kovą dėl septynkovės rungties medalių, o Kaune gyvenanti 32-ejų metų Austra Skujytė užėmė penktą vietą.

Austros rezultatas pasislinko viena pozicija žemiau dėl to, kad vokietė Lilli Schwarzkopf, pateikė apeliaciją dėl jos diskvalifikavimo 800 metrų varžybose ir ji buvo patenkinta. Tai leido Vokietijos sportininkei pakilti į antrąją vietą, taip išstumiant ukrainietę Liudmilą Josypenko iš trečiosios, bronzinės pozicijos. Trečioji vieta atiteko rusei Tatjanai Černovai.

Nors iki paskutinės rungties, 800 metrų bėgimo A.Skujytė buvo antra, tačiau bėgimui susiklosčius nesėkmingai, sportininkei pritrūko daugiau nei vienos sekundės iki bronzos medalio (29 taškų).

A. Skujytė olimpiadose Lietuvą atstovavo keturis kartus: 2000-iais Sidnėjuje ji buvo dvylikta, 2004-ais Atėnuose laimėjo sidabrą, o 2008-iais Pekine varžybų nebaigė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA