VDU krepšininkai – nenugalimi Lietuvoje ir Europoje | Kas vyksta Kaune

VDU krepšininkai – nenugalimi Lietuvoje ir Europoje

VDU nuotr.

Vytauto Didžiojo universitetui atstovaujantys krepšininkai kasmet visą Lietuvą džiugina įspūdingais pasiekimais. Šiemet VDU ir vėl susižėrė nemažai svarbių trofėjų, liudijančių apie dominavimą tarp krepšinį propaguojančių šalies aukštųjų mokyklų.

VDU krepšininkai jau trečius metus iš eilės laimi visus svarbiausius turnyrus tiek Lietuvoje, tiek svetur – Lietuvos studentų krepšinio lygoje (LSKL), Baltijos šalių studentų sporto žaidynėse (SELL) ir Europos universitetų žaidynėse (EUSA) VDU atstovai neturėjo sau lygių nuo pat 2010-ųjų. LSKL universiteto pranašumas itin ryškus: čia VDU krepšininkai ant nugalėtojų pakylos aukščiausio laiptelio šiemet lipo jau 10 kartą per pastaruosius 12 metų.

Pasak ilgamečio VDU krepšinio komandos trenerio Arūno Juknevičiaus, universitetas sportininkams suteikia puikias sąlygas studijavimui ir tobulėjimui – čia, artes liberales dvasia kvėpuojančiame universitete, studentai gali patys susidaryti savo studijų tvarkaraštį bei nuspręsti, kada ir kokius dalykus studijuoti, atsižvelgdami ne tik į jų aktualumą, bet ir paskaitų laiką. „Sportininkams VDU patrauklus ir todėl, kad čia didelę dalį studijų dalykų galima rinktis studijuoti nuotoliniu būdu, o studijų medžiaga visuomet prieinama internetinėje erdvėje, tad nieko nuostabaus, kad studijas VDU renkasi nemažai perspektyvių krepšininkų, nes studijų laiko planavimo galimybė jiems – labai svarbi“, – pasakojo treneris.

1 2
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA