Palemono vidurinės mokyklos stadione – nauji lauko treniruokliai | Kas vyksta Kaune

Palemono vidurinės mokyklos stadione – nauji lauko treniruokliai

Kaunas.lt nuotr.

Petrašiūnų seniūnija jau šį rudenį savo bendruomenės narius pakvies išbandyti šešis naujus lauko treniruoklius.

Vietos bendruomenių savivaldos programai iš valstybės biudžeto šiemet buvo skirta 1 mln. Lt. Pavasarį kiekviena vietos bendruomenių taryba savo sprendė, kurioms sritims ir darbams panaudoti gautas lėšas. Petrašiūnų seniūnijai iš šios programos buvo skirta 89 tūkst. Lt.

„Spalio mėnesį Palemono vidurinės mokyklos stadione bus įrengti šeši lauko treniruokliai. Palemono vaikų dienos centro teritorijoje bus atnaujinta vaikų žaidimo aikštelė: pakeista danga, atnaujinti įrengimai”, – teigė Petrašiūnų seniūnas Algimantas Vilkevičius.

Petrašiūnų seniūnija dalį iš Vietos bendruomenių savivaldos programos gautų lėšų ketina investuoti į Amalių kryžiaus atnaujinimą ir aikštelės aplink kryžių įrengimą. Naujasodžio skverelyje, šalia Elektrėnų g. 12 esančio namo, planuojama pastatyti pavėsinę, kurioje galėtų rinktis bendruomenės nariai.

„Per šį laikotarpį taip pat jau spėjome įgyvendinti dalį Petrašiūnų bendruomenės centro patalpų remonto. Pakeitėme langus, duris, užsakėme baldus”, – pasakojo seniūnas.

Vietos bendruomenių savivaldos programos lėšos gali būti paskirstytos 8-ioms sritims: labiausiai pažeidžiamų bendruomenės narių ir grupių poreikiams tenkinti, vaikų ir jaunimo užimtumui, kultūrinei ir švietėjiškai veiklai, viešųjų erdvių ir aplinkos kokybei gerinti, sporto ir sveikatinimo veiklai, bendruomeninei veiklai organizuoti, daugiafunkcinių bendruomenės namų veiklai organizuoti, kitoms vietos bendruomenės gyvenimo kokybę gerinančioms veikloms.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA