Kauniečiai kviečiami į ekskursiją po baigiamą rekonstruoti „Girstučio” baseiną | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai kviečiami į ekskursiją po baigiamą rekonstruoti „Girstučio” baseiną

Kaunas.lt nuotr.

Metų pabaigoje Kaune duris atvers moderniausias šalyje plaukimo baseinas, atitinkantis visus tarptautinius reikalavimus. Kauno miesto savivaldybė visiems norintiems suteiks progą savo akimis iš vidaus išvysti šiuo metu rekonstruojamą „Girstučio” kompleksą.

„Vakar visa Lietuva užgniaužusi kvapą stebėjo auksinį kaunietės plaukikės Rūtos Meilutytės pasirodymą. Neabejoju, jog po šio pasirodymo tiek Kaune, tiek ir visoje šalyje susidomėjimas šia sporto šaka smarkiai išaugs. Džiaugiuosi, jog jau metų pabaigoje Kaune turėsime moderniausią šalyje baseiną, kuriame galės treniruotis stipriausi šalies plaukikai bei ateities žvaigždės. Tikimės, kad čia vyks ne tik svarbiausios Lietuvos, bet ir tarptautinės plaukimo varžybos”, – teigė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Kauno miesto savivaldybė rugpjūčio 21 d. miestiečius kviečia į ekskursiją po rekonstruojamus „Girstučio” kultūros ir sporto rūmus. Vietų skaičius yra ribotas, tad į ekskursiją bus pakviesti tik iš anksto užsiregistravę miestiečiai. Visi norintys „Girstučio” rūmus apžiūrėti iš vidaus, turi elektroniniu paštu info@kaunas.lt atsiųsti savo vardą, pavardę, el. pašto adresą ir telefoną. Apie tikslų ekskursijos laiką bus informuoti užsiregistravę dalyviai.

Baigus viso komplekso rekonstrukciją, Kaune duris atvers moderniausias Lietuvoje 50 m ilgio, 8 takelių baseinas, atitinkantis visus tarptautinius reikalavimus. Greta jo bus įrengtas 25 m ilgio apšilimo baseinas. Pagrindinis komplekso baseinas bus aprūpintas modernia laiko skaičiavimo ir kita reikalinga įranga.

Didžiojo baseino vonios liejimo darbai buvo pats sudėtingiausias visos komplekso rekonstrukcijos etapas. Specialistai iš pradžių sumontavo vandens paruošimo, valymo ir filtravimo įrenginius. Išmontavus senąjį baseiną, jo vietoje buvo paruoštas naujasis pagrindas su visomis reikalingomis komunikacijomis. Tuomet prasidėjo baseino vonios liejimo darbai, kuriems buvo panaudota 55 tonos armatūros ir 450 kub. m betono.

Šį darbų etapą statybininkai baigė prieš dvi savaites. Dabar specialistai ruošiasi hidroizoliaciniams bandymams. Po jų baseino vidus bus klojamas įvairių spalvų specialiomis apdailos plytelėmis. Galiausiai su modernia lazerine matavimo technika bus atliekami itin preciziški baseino ilgio ir pločio skaičiavimai.

Po rekonstrukcijos visas kompleksas neskaitant kultūrinės dalies bus suskirstytas į sportinę ir pramoginę zoną. Pastarojoje lankytojų lauks sūkurinės vonios, pirčių zona, nusileidimo į vandenį takelis bei kitos pramogos.

Projektas, kurio vertė siekia 21 mln. Lt, finansuojamas ES struktūrinių fondų, Vyriausybės ir Kauno miesto savivaldybės lėšomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA