15-metė kaunietė Rūta Meilutytė pagerino Europos olimpinį rekordą ir pateko į finalą! | Kas vyksta Kaune

15-metė kaunietė Rūta Meilutytė pagerino Europos olimpinį rekordą ir pateko į finalą!

Rūtos Meilutytės asm. archyvo nuotr.

Vakar viena jaunausių olimpinių žaidynių dalyvių Rūta Meilutytė 100 metrų plaukime krūtine užtikrintai papuolė į rungties olimpinių žaidynių finalą ir pagerino olimpinį Europos rekordą, taip nušluostydama nosis itin rimtoms varžovėms, kurios Rūtai iki šiol neprilygo nei amžiumi, nei patirtimi.

Kaip skelbia delfi.lt, Pusfinalyje jaunoji plaukikė distanciją įveikė 1 min. 5,21 sek. ir atkirpo dar 0,59 sek. nuo atrankos varžybose šeštadienį ryte užfiksuoto asmeninio, o tuo pačiu ir šalies rekordo.

Per vieną dieną Lietuvos olimpietė savo aukščiausią pasiekimą pagerino daugiau nei 2 sek. Išlipusi iš vandens sportininkė prisipažino, kad tokiais tempais progresavo nebent vaikų varžybose, bet savo šuolio į priekį paaiškinti neturėjo kaip.

Jau kelerius metus Didžiojoje Britanijoje su tėvu gyvenanti ir Plimuto mieste į plaukimo aukštumas kopianti Jonathano Ruddo treniruojama plaukikė prisiminė pirmąjį olimpinį startą: „Įšokau į baseiną, plaukiu, greta nieko nesimato ir nesuprantu – pirma aš ar paskutinė?..“ Į visus sveikinimus jaunoji plaukikė atsakė: „Sveikinkite po finalo!..“

Finalą stebime ir jaunąją Lietuvos plaukikę palaikome šiandien, 22:15 Lietuvos laiku.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA