Šilainiuose bus įrengti lauko treniruokliai, atnaujintos krepšinio aikštelės | Kas vyksta Kaune

Šilainiuose bus įrengti lauko treniruokliai, atnaujintos krepšinio aikštelės

Kaunas.lt nuotr.

Šilainių seniūnijoje artimiausiu metu planuojama įrengti lauko treniruoklius, atnaujinti krepšinio aikšteles bei įsigyti kilnojamą pakylą. Ji labai pravers įvairių vietos bendruomenės organizuojamų švenčių, koncertų bei susibūrimų metu.

Vietos bendruomenių savivaldos programai iš valstybės biudžeto šiemet buvo skirta 1 mln. Lt. Pavasarį kiekviena vietos bendruomenės taryba savo susirinkimuose sprendė, kurioms sritims ir darbams panaudoti lėšas. Šilainių seniūnijai iš šios programos buvo skirta beveik 126 tūkst. Lt.

„Greičiausiai bendruomenė galės džiaugtis naujais lauko treniruokliais. Jie bus įrengti šalia Rasytės gatvės einančio pėsčiųjų tako, netoli šlaito. Taip pat planuojame atnaujinti tarp daugiabučių esančias apleistas krepšinio aikšteles. Pirksime krepšinio lentas ir kviesime į talką bendruomenės narius, kurie padės jas pakeisti”, – pasakojo Šilainių seniūnas Gintautas Sinkevičius.

Pasak G. Sinkevičiaus, bendruomenė yra pareiškusi norą įsigyti kilnojamą pakylą. „Seniūnijoje organizuojame daug renginių, tačiau kaskart susiduriame su problema, jog nėra tinkamos vietos, kur tai galėtumėme daryti. Įsigijus mobilią pakylą, be papildomų rūpesčių galėsime organizuoti renginius kur tik panorėsime”, – teigė seniūnas.

Šilainių seniūnija taip pat ketina įsigyti autobusiuką bendruomenės reikmėms, sutvarkyti parkelio apšvietimą bei prisidėti prie Romainių bendruomenės centro patalpų įrengimo.

Vietos bendruomenių savivaldos programos lėšos gali būti paskirstytos 8-ioms sritims: labiausiai pažeidžiamų bendruomenės narių ir grupių poreikiams tenkinti, vaikų ir jaunimo užimtumui, kultūrinei ir švietėjiškai veiklai, viešųjų erdvių ir aplinkos kokybei gerinti, sporto ir sveikatinimo veiklai, bendruomeninei veiklai organizuoti, daugiafunkcinių bendruomenės namų veiklai organizuoti, kitoms vietos bendruomenės gyvenimo kokybę gerinančioms veikloms.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA