Mezgasi Kauno ir Italijos miestelio Kava de` Tireni bendradarbiavimas | Kas vyksta Kaune

Mezgasi Kauno ir Italijos miestelio Kava de` Tireni bendradarbiavimas

Kaunas.lt nuotr.

Kaune šią savaitę viešintys studentai iš Kava de` Tirenyje miestelio Italijoje šį trečiadienį susitiko su miesto meru bei aptarė galimybes glaudžiau bendradarbiauti tiek jaunimo reikalų, tiek ir turizmo srityse.

Susitikimo metu studentai su A. Kupčinsku svarstė apie galimybes kartu organizuoti daugiau jaunimui skirtų projektų bei prisiminė ateities planus, kurie liepos pradžioje buvo aptarti Kauno miesto delegacijos vizito į Kava de` Tireni miestelį metu.

Tąkart Kauno miesto delegacija kartu su Kava de` Tirenio miesto meru Marco Galdi bei tarybos nariais aptarė Kauno futbolo mokyklos auklėtinių galimybes sudalyvauti kitų metų birželio mėnesį vyksiančiame turnyre. Taip pat buvo iškelta idėja į Italiją pakviesti grupę našlaičių iš globos namų, kurie vasaros atostogas galėtų praleisti italų šeimose.

Tiek vizito Kava de` Tirenyje metu, tiek ir Kauno miesto mero susitikimo su studentais metu didelis dėmesys buvo skirtas galimybei kitą pavasarį pradėti tiesioginius skrydžius tarp Kauno ir Salerno. Pasak Kava de` Tirenio miesto mero M. Galdi, susidomėjimas yra didžiulis, be to, skrydžiai galėtų pagyvinti miestų bendradarbiavimą, stiprinti draugystę tarp tautų, padėtų užmegzti naudingus santykius verslo sektoriuje.

„Šiltuoju sezonu sulaukiame nemažai turistų iš Italijos. Pietuose vasarą yra labai karšta, todėl pietiečiams patinka vėsios lietuviškos vasaros. Svarbu, jog iš Kauno būtų kuo daugiau skrydžių ir klausimą apie reisus į Salerno būtina gerai išnagrinėti”, – teigė Kauno miesto meras A. Kupčinskas.

Vizito Kava de` Tirenyje metu Kauno miesto savivaldybės delegacija vietos žurnalistams pristatė ledinį „Kaunas in 3 days. 3 itineraries”, kuris yra išleistas ir italų kalba. Sulaukus didelio žurnalistų susidomėjimo, šie buvo pakviesti apsilankyti Kaune ir sukurti keletą informacinio pobūdžio reportažų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA