Kaunas į Londono olimpines žaidynes deleguoja gausiausią sportininkų būrį | Kas vyksta Kaune

Kaunas į Londono olimpines žaidynes deleguoja gausiausią sportininkų būrį

London2012.com nuotr.

Šį penktadienį prasidėsiančiose Londono olimpinėse žaidynėse bus daug kaunietiškų akcentų. Daugiau nei trečdalį Lietuvos olimpinės rinktinės sportininkų deleguoja Kauno miestas.

Lietuvos tautinis olimpinis komitetas patvirtino Lietuvos olimpinę rinktinę, kurią sudaro 63 sportininkai. 25 Londono olimpinėse žaidynėse startuosiančius sportininkus deleguoja Kauno miestas.

„Kaunas nuo seno garsėja aukšto lygio sportininkais ir skambiomis jų pergalėmis. Šių metų Lietuvos olimpinėje rinktinėje kauniečių yra kaip niekada daug. Didžiuojuosi mūsų miesto sportininkais ir džiaugiuosi jų pasiekimais. Linkiu jiems sėkmės olimpinėse kovose”, – sakė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

7 olimpinės rinktinės narius deleguoja Kauno sporto mokyklą „Viltis”. Sporto mokyklai „Gaja”, Kauno buriavimo mokyklai „Bangpūtys” ir Kauno plaukimo mokyklai olimpiadoje atstovaus po 3 sportininkus. Po vieną savo atstovą Londono olimpinėse žaidynėse turės Kauno irklavimo mokykla, Kauno Centro sporto mokykla ir Kauno „Jaunalietuvių sporto organizacijos” mokykla. Olimpiadai besiruošiančios Lietuvos krepšinio rinktinės sudėtyje – 6 kauniečiai.

„Kaunas visuomet išsiskiria tuo, kad parengia daugiausiai olimpiečių. Ir tai nėra atsitiktinis rezultatas. Tai yra įrodymas, kad Kaune įdiegta sportininkų parengimo sistema puikiai veikia. Kaunas vienintelis iš Baltijos šalių miestų jau 8 metus iš eilės dalyvauja Tarptautinėse vaikų žaidynėse. Mažąja olimpiada vadinamose žaidynėse, šįmet vykusiose Pietų Korėjoje, jaunieji Kauno sportininkai iškovojo net 8 medalius. Neabejoju, kad ateityje ne vienas iš šių sportininkų peržengs ir olimpinės šalies rinktinės slenkstį”, – tvirtino Kauno miesto savivaldybės Sporto skyriaus vedėjas Albinas Grabnickas.

Lietuvos sportininkai Londono olimpinėse žaidynėse dalyvaus 14 sporto šakų varžybose. Iš Kauno kilę sportininkai startuos 10-yje sporto šakų (badmintono, bokso, buriavimo, dziudo, gimnastikos, irklavimo, lengvosios atletikos, plaukimo, šiuolaikinės penkiakovės ir krepšinio).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA