Baltijos U-17 taurės turnyre Lietuvos jaunieji futbolininkai iškovojo auksą | Kas vyksta Kaune

Baltijos U-17 taurės turnyre Lietuvos jaunieji futbolininkai iškovojo auksą

vocsports.lv nuotr.

Lietuvos jaunieji futbolininkai Baltijos U-17 taurės turnyre Latvijoje įveikė visus tris varžovus. Nacionalinės futbolo akademijos (NFA) pagrindu sudaryta komanda (gimę 1996 m. ir jaunesni žaidėjai) penktadienį 3:0 įveikė Estijos ekipą ir užsitikrino trofėjų.

Latvius ir suomius šią savaitę nugalėjusių lietuvių paskutinę turnyro dieną laukė lemiama dvikova dėl pirmosios vietos su Estijos komanda, kuri buvo surinkusi keturis taškus ir dar galėjo paveržti auksą iš mūsiškių.

Pirmajame kėlinyje Lietuvos komanda pirmavo 1:0 po Skirmanto Rakausko įvarčio, o iš karto po pertraukos įvartį pridėjo Donatas Šėgžda. Vėliau į mūsų vartus skirtą 11 metrų baudinį atrėmė vartininkas Edvinas Gertmonas, o netrukus Tomas Dombrauskis įtvirtino pergalę – 3:0.

„Rungtynės nebuvo tokios lengvos kaip galėtų atrodyti – teko kovoti nuo pradžių iki galo. Smagu tai, kad įvykdėme tikslą nepraleisti įvarčio”, – sakė U-17 rinktinės vyriausiasis treneris Vytautas Vaškūnas.

Estai turnyre liko antri, o trečią vietą užėmė Latvijos komanda, kuri 2:1 įveikė Suomiją. Penktadienio vakare finišuos ir U-19 turnyras.

Pasak V.Vaškūno, sunkiausios turnyre buvo antrosios rungtynės su praėjusių metų turnyro suomiais, kai lietuviams teko žaisti antrą dieną iš eilės: „Prireikė daug valios pastangų, daug susitelkimo. Tuo labiau, kad Suomija tikrai pajėgi komanda ir tą įrodė kovo mėnesį sužaisdami lygiosiomis 1:1 su belgais, kurie šioje amžiaus grupėje laikomi vieni pajėgiausių.”

Treneris džiaugėsi, jog viso turnyro metu komanda gynėsi organizuotai bei drausmingai ir nepraleido įvarčių. „Tuo atžvilgiu sužaidėme tikrai puikiai. Vaikinai vykdė visas trenerių užduotis ir tai labai svarbu, – kalbėjo V.Vaškūnas – Buvom numatę pirmus kėlinius žaisti agresyviai, naudotis kraštais ir tai pasiteisino, pavyko įmušti gana greitus įvarčius.”

Specialistas dėkojo visiems žaidėjams, o ypatingai išskyrė vartininką. „Taip būna tikrai retai, bet nė vienam neturėčiau priekaištų. Visi sužaidė sėkmingai, – sakė treneris – Bet jei reikėtų išrinkti vieną, tai – mūsų vartų sargas E.Gertmonas. Jis šiame turnyre sužaidė įspūdingai.”

V.Vaškūno teigimu, rezultatą lėmė nuoseklus darbas ir pasirengimas, o pergalė suteiks pasitikėjimo savo jėgomis prieš rudens oficialias rungtynes.

„Nemažai prisidėjo darbas stovyklose – tiek su fizinio rengimo treneriais Mariumi Čeliausku ir Gracijumi Girdausku, tiek su psichologu Sikstu Ridzevičiumi. Taip pat bendradarbiavimas su klubų treneriais, akademijos vyr. treneriu Antanu Vingiliu, – kalbėjo strategas – Mūsų jėga – komanda. Mikroklimatas ekipoje buvo puikus. Džiugu tai, kad visi žaidėjai šiame turnyre parungtyniavo, turime lygiaverčių keitimų. Svarbu, kad po šio turnyro įgijome įtikėjimo, kad galime žaisti ir laimėti prieš bet ką.”

Spalio 23-28 dienomis Lietuvos U-17 rinktinė pirmajame Europos čempionato atrankos etape Belgijoje žais su turnyro šeimininkais bei Olandijos ir Latvijos rinktinėmis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA