Sirgalių atgaivintas futbolo klubas „Kaunas” kviečia prisidėti prie komandos istorijos kūrimo | Kas vyksta Kaune

Sirgalių atgaivintas futbolo klubas „Kaunas” kviečia prisidėti prie komandos istorijos kūrimo

fbk-kaunas.lt nuotr.

Reprezentacinę Kauno futbolo komandą atgaivinę bei savo lėšomis ją išlaikantys futbolo entuziastai ieško galinčių prisidėti ir sulaukė žinomų futbolininkų palaikymo. „Kaune būtina turėti pajėgią futbolo komandą. Kviečiu visus nelikti abejingais ir prisidėti prie naujos komandos“, – sakė ilgus metus Kaune ir Lietuvos rinktinėje žaidęs puolėjas Ričardas Beniušis.

Ilgą laiką stipriausiu šalies futbolo klubu buvęs ir lietuviškojo futbolo karūnoje tarsi perlas spindėjęs laikinosios sostinės futbolo beisbolo klubas, po nelengvo 2011-ųjų sezono A lygoje, kur buvo užimta 10-a vieta, kito sezono nebesulaukė.

Iš viso aštuonis kartus Lietuvos čempionu tapęs Kauno FBK 2005 metais rungtyniavo su tuometiniu UEFA Čempionų lygos laimėtoju FC „Liverpool“. 2008 metais į Kauną buvo atvykę ir Škotijos grandai Glazgo „Rangers“ futbolininkai. Beje, tuomet FBK eliminavo Glazgo klubą iš Čempionų lygos.

Šių metų pavasarį, kuomet visos šalies futbolo ekipos pradėjo rikiuoti sudėtis naujam sezonui, Kauno ekipos valdžia tylėjo ir jokių vilties ženklų nesuteikė. Tačiau su tokia padėtimi nebuvo linkę taikstytis aktyviausi komandos aistruoliai, kuriems Kauno FBK buvo daugiau nei komanda – jie įkūrė futbolo bendruomenės klubą „Kaunas”, kuris sieks vėl sugrąžinti garbę bei meilę futbolui į savo komandomis visuomet garsėjusį miestą.

Nuoširdžiai mylinčių futbolą ir savo komandą žmonių širdyse atsirado vietos ir užsispyrimo milžiniškam darbui, kuris reikalingas, norint jog kauniečiai ir toliau turėtų už ką sirgti futbolo stadione. Šiame sezone sirgaliai „Kaunui“ paramą suteikia ne tik tribūnose, tačiau ir finansine išraiška – aukodami savo asmenines lėšas. Kaip teigė komandos vadovas Valdas Knyzelis, kiekvieno neabejingo futbolui paaukota parama yra gyvybiškai svarbi klubui.

„Todėl kreipiamės į miestiečius, futbolo mylėtojus, verslininkus, politikus ir visus kitus geros valios žmones prašydami paramos ir palaikymo. Jūs turite galimybę prisidėti prie Kauno futbolo tradicijų išsaugojimo ir įrašyti savo vardą į kuriamos komandos istoriją“, – kalbėjo V.Knyzelis.

27 rungtynes Lietuvos rinktinėje sužaidęs ir penkerius metus Kauno FBK klubui atidavęs Ričardas Beniušis palaiko sirgalių iniciatyvą mieste atgaivinti pajėgų futbolo klubą.

„Kaunas be futbolo neįsivaizduojamas, todėl laikinojoje sostinėje būtina turėti pajėgią futbolo komandą. Juk Kauno futbolas daug prisidėjo prie to, kad šio miesto vardas būtų žinomas visoje Europoje. Kviečiu visus nelikti abejingais ir prisidėti prie naujai kuriamos „Kauno“ komandos istorijos ir taip vėl atgaivinti futbolą laikinojoje sostinėje“, – sakė buvęs FBK kapitonas, R.Beniušis.

Šį sezoną naujoji ekipa žaidžia ketvirtame pagal pajėgumą Lietuvos čempionate – Kauno apskrities futbolo federacijos (KAFF) pirmenybėse bei tuo pačiu dalyvauja LFF „Carlsberg“ taurės varžybose, kur jau pateko į antrąjį etapą. Trečiadienį 19:30 futbolo mokyklos stadione „Kaunas“ dėl kelialapio į kitą etapą kausis su kita miesto ekipa „Spyriu“.

Daugiau apie tai kaip prisidėti prie futbolo bendruomenės klubo „Kaunas“ palaikymo ir paramos galima sužinote oficialioje komandos svetainėje fbk-kaunas.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA