Kaune savaitgalį prasideda pasaulio vaikinų krepšinio čempionatas | Kas vyksta Kaune

Kaune savaitgalį prasideda pasaulio vaikinų krepšinio čempionatas

Kaunas.lt nuotr.

Šį penktadienį Kaune arenoje prasidės pasaulio vaikinų jaunių (iki 17 metų) krepšinio čempionatas, kuriame dėl čempionų titulo susikaus 12 rinktinių.

Nors pirmos turnyro rungtynės prasidės birželio 29-osios rytą, renginio organizatoriai į čempionato atidarymo ceremoniją pagrindinėje „Žalgirio” arenos aikštėje krepšinio sirgalius ir dalyvius kviečia 17.35 val. Po 20 minučių truksiančio reginio į aikštelę išbėgs Lietuvos ir Kanados septyniolikmečių rinktinės.

„Šiomis dienomis Kaune vyksta daug renginių, todėl nėra lengva surengti įspūdingą reginį. Atidarymo ceremonijoje pasirodys riedutininkai, tautinių šokių kolektyvai. Manau, iš tolimų pasaulio kampelių atvažiavusiems žaidėjams ir jų sirgaliams tai turėtų būti įdomu”, – teigė renginio koordinatorė Radvilė Krušinskienė.

Jau balandžio pradžioje pirmas treniruotes pradėję Lietuvos rinktinės jaunieji krepšininkai praėjusią savaitę jėgas išbandė rungtynėse su Prancūzijos rinktinės žaidėjais. Sužaidę dvejas kontrolines rungtynes, abiejų šalių krepšininkai pasidalijo po pergalę.

Į paskutinę treniruočių stovyklą Kaune susirinko 13 Lietuvos rinktinės kandidatų. Dėl galutinio dvyliktuko treneriai ketina apsispręsti čempionato išvakarėse.

„Po sužaistų rungtynių matyti, kad vaikinai užsidegę, žaidžia gražiai ir tai rodo, kad yra pajėgūs siekti aukštų rezultatų. Jiems iškeltas tikslas – mažiausiai penkta vieta čempionate. Tai realus, jiems pasiekiamas tikslas”, – teigė Lietuvos krepšinio federacijos vykdomasis direktorius Paulius Motiejūnas.

Ištraukti čempionato burtai lėmė, kad į B grupę patekusi Lietuvos rinktinė susikaus su Kanados, Ispanijos, Argentinos, Korėjos ir Kroatijos komandomis. A grupėje žais Australijos, Čekijos, Egipto, Jungtinių Amerikos Valstijų, Kinijos ir Prancūzijos ekipos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA