Romuvoje atidarytas gėjų baras (atnaujinta) | Kas vyksta Kaune

Romuvoje atidarytas gėjų baras (atnaujinta)

15min.lt nuotr.

Pastatas, dėl kurio paskirties ir priklausomybės buvo rengiami piketai, vėl kelia kauniečių pasipiktinimą. Šį kartą dėl jame įsikūrusios linksmybių oazės, esą visiškai nederančios su „Romuvos” koncepcija, rašo Lietuvos žinios.

Kauno miesto gyventojų, paveldosaugininkų, miesto architektų atidžiai stebimas ir nemažai aistrų dėl jo išsaugojimo bei pritaikymo nuolat keliantis kino teatras „Romuva” savaitgaliais virsta vieta, kurioje šėliojama iki pat ryto, o liudininkų teigimu, ten linksminasi vyrai.

„Buvau šokiruotas, kai pastebėjau prie kino teatro besibūriuojančią itin triukšmingą ir margą minią. Žinau, kad savivaldybė jau sulaukė gyventojų skundų dėl per ilgai kavinėje užsitęsiančių vakarėlių. Tačiau į tai niekas nereaguoja”, – sakė kaunietis Vytautas Šustauskas. Jis įsitikinęs, kad apie kavinės įkurtuves miesto valdžia nieko nenutuokė, o valdininkai jos veiklą įteisino išduodami leidimą mažmeninei alkoholio prekybai. „Mane stebina tai, kad tik dvi dienas per savaitę veikiančios įstaigos lankytojai – vyrai. Nors praėjusį savaitgalį į pasilinksminimų vietą buvo užsukusios ir kelios moterys. Prieš tai dailiosios lyties atstovių joje nesimatė nė vienos”, – įspūdžiais dalijosi V.Šustauskas.

Kino teatro „Romuva” direktorė Violeta Diržinauskienė LŽ patvirtino, kad pastate prieš mėnesį ėmė veikti „lyg ir kavinė, lyg ir naktinis klubas”. Tačiau tai su ja esą nebuvo derinta, mat maždaug 70 kv. m patalpos, kuriose įsikūrė linksmybių erdvė, buvo seniai privatizuotos. „Jie mums sumoka tik už elektrą. Nei ką veikia, nei kaip tai daro, neprivalo atsiskaityti”, – sakė V.Diržinauskienė. Ji taip pat patvirtino, kad gyventojų skundų dėl kavinės veiklos jau sulaukė ne vieno.

Kauno miesto savivaldybės Licencijų ir paslaugų skyriaus vyriausioji specialistė Milda Ališauskienė LŽ teigė, kad pirkdamos leidimus prekiauti alkoholiu įstaigos, įsikūrusios ne gyvenamajame name, aiškintis niekam neturi, o pagrindo jų neišduoti nėra. UAB „Linksmas pasaulis”, kino teatre „Romuva” įkūrusios savaitgalio linksmybių oazę, vadovo Žydrūno Andriukaičio pakalbinti nepavyko, nes jis išvykęs į užsienį. Įmonės telefonu atsakiusi darbuotoja patikino, kad kavinė veiklą vykdo legaliai, dirba tik penktadienio ir šeštadienio vakarais.

Vienas iš „Romuvos” akcininkų ir valdybos narių Ramūnas Šalūga tvirtino apie tai, kas vyksta kino teatro prieigose, sužinojęs tik prieš kelias dienas. Iš pradžių manyta, kad kavinė pačiame Laisvės alėjos centre veiks dienos metu, tačiau jos koncepcija išryškėjo tik pradėjus veiklą. „Tai visiškai nedera su mūsų įstaigos įvaizdžiu. Tikėjomės, kad kavinės lankytojai pritrauks žiūrovų į kino salę, tačiau dabar vyksta man nesuprantami dalykai”, – įsitikinęs R.Šalūga.

Architektas Audrys Karalius, kalbėdamas su LŽ, buvo kategoriškas. Jis priminė, kad iniciatyviems kauniečiams, žinomiems savo sričių specialistams, norėjusiems atgaivinti „Romuvos” kino teatrą, buvo keliami itin griežti reikalavimai. Jų pateiktas strategijas nagrinėjo įvairios Kauno institucijos ir net kelių savivaldybės administracijos skyrių valdininkai. Tačiau architektų, menininkų ir visuomenininkų rimtų meninių projektų „Romuvoje” vykdyti neleista.

Todėl, pasak A.Karaliaus, „neaiški” kavinė yra tarsi antausis Kauno kultūros ir istorinių vertybių puoselėtojams. „Mums „Romuva” yra aukšto meninio lygio objektas ir pilietiškumo simbolis. Tai, kas įvyko, suprantame kaip pastato savasties netekimą”, – įsitikinęs žinomas Kauno architektas.

 

ATNAUJINTA 2012.06.28

Kaip skelbia Kaunodiena.lt,  kino teatro „Romuva“ patalpose duris atvėrusio baro šeimininkai priversti neigti ne tik kaimynų, bet ir kai kurių politikų skleidžiamus gandus, kad čia renkasi netradicinės orientacijos žmonės. „Tai baras, atviras visiems lankytojams“, – teigė baro administratorė Edita Leonavičienė.

Prieš mėnesį kino teatro „Romuva“ patalpose, kurios nuosavybės teise priklauso Žydrūnui Andriukaičiui, savo veiklą pradėjo bendrovė „Linksmas pasaulis“. Čia pradėjo veikti baras.

Gandai, kad pasilinksminimo įstaiga skirta tik netradicinės orientacijos žmonėms, pasiekė ir Kauno vadovus. Tokią žinią skleidė ne tik kaimynystėje gyvenantys miestiečiai, bet ir kai kurie politikai.

„Romuvos“ kaimynai tikino, esą į barą matė einančius tik vyrus. To užteko, kad paskalos išplistų po visą miestą.

Baro šeimininkai skleidžiamus gandus kategoriškai paneigė. „Tai nėra koks nors išskirtinis “džentelmenų„ klubas. Baras atviras visiems lankytojams. Žinoma, pasiliekame teisę neįleisti nepageidaujamų asmenų, pavyzdžiui, apsvaigusių nuo alkoholio. Baras dirba penktadienį ir šeštadienį nuo 22 val.“, – sakė baro administratorė Edita Leonavičienė.

Kalbas, kad šiame bare renkasi tik kviestinė publika, dar labiau paaštrino faktas, jog nėra jokios iškabos apie šią pasilinksminimo įstaigą. Pasak baro administratorės, tai nieko nereiškia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA