Disko metikė Zinaida Sendriūtė: “Ši olimpiada turi būti sėkmingesnė” | Kas vyksta Kaune

Disko metikė Zinaida Sendriūtė: “Ši olimpiada turi būti sėkmingesnė”

A.Barzdžiaus / lrytas.lt nuotr.

LKKA Edukologijos magistrantė, 27 metų disko metikė Zinaida Sendriūtė nekantriai laukia olimpiados. Prieš ketverius metus ji nenustebino lengvosios atletikos žinovų ir žiūrovų. Pekino olimpinėse žaidynėse sportininkė užėmė 33 vietą.

Šiais metais disko metikė  tikisi pasirodyti sėkmingiau. Vilčių teikia ir pastarieji pasirodymai- nesenai Valmieroje (Latvija) vykusiose varžybose jos mestas diskas skriejo 64.03 m, tai- geriausias sportininkės rezultatas karjeroje ir šeštas šiais metais Europoje.

 

–  Iki olimpiados liko daugiau kaip mėnuo. Kaip ruošiatės Londono olimpinėms žaidynėms?

Pastaruoju metu labiausia nudžiugino pasirodymas Latvijoje, diskas skriejo daugiau kaip 64 metrus. Tiesa, tam, kad gerai pasirodyčiau olimpinėse žaidynėse įrankį reikia mesti dar toliau. Birželio pabaigoje vyks Europos lengvosios atletikos čempionatas Helsinkyje (Suomija), dabar jam  skiriu daugiau dėmesio– treniruojuosi negailėdama jėgų.

Mano sporto šakai nemažą įtaką daro oro sąlygos: vėjo stiprumas ir kryptis, ar varžybų metu lyja, ar šviečia saulė ir t.t.

 

–  Ko reikia, kad galėtumėte pasirodyti dar sėkmingiau?

Fizinis pasirengimas nekelia didesnių rūpesčių. Su treneriu daugiau dėmesio skiriame metimo technikai. Daug dirbu savarankiškai – analizuoju savo ir pasaulio elito metikų pasirodymus. Žinoma, reikia ne tik pastangų, bet ir sportinės sėkmės.

 

–  Stebite  olimpinio čempiono Virgilijaus Aleknos pasirodymus?

Virgilijus Alekna- puikus atletas. Jo pasiekimai įkvepia, džiaugiuosi, kad galėsiu atstovauti Lietuvai su vienu garsiausių šalies sportininkų.

 

–   Kaip pasirinkote šią  sporto šaką?

Mokydamasi mokykloje lankiau krepšinio treniruotes. Vėliau pastebėjo lengvosios atletikos treneris ir pasiūlė lankyti lengvosios atletikos trenriuotes: pradejau mokytis rutulio stūmimo pagrindų, o likau su disku…

 

–   Lieka laiko studijoms?

Man patinka teorines žinias pritaikyti praktiškai, perduodu patirtį darbe. Nuo 2005 metų dirbu UAB “Skuodo vandenys” plaukimo instruktore, o nuo 2010 metų – atletinės gimnastikos instruktore. Deja, dėl pasirengimo olimpinėms žaidynėms, metams teko atidėti studijas.

 

–   Kiekvieno sportininko svajonė pasiekti aukštumas, patirties jau turite nemažai…

Svarbiausia- kuo geriau pasirodyti. Prieš ketverius metus Pekino olimpinėse žaidynėse užėmiau 33 vietą, šiemet turėčiau pasirodyti sėkmingiau.

Per šį laiką nemažai pasikeitė. Prieš dvejus metus Europos čempionate Barselonoje

(Ispanija) užėmiau 5 vietą, praėjusiais metais Daegu (P.Korėja) pasaulio čempionate buvau dvylikta, o pasaulio studentų universiadoje Šenžene (Kinija) iškovojau sidabrą. Prieš mėnesį Kinijoje įvyko antrasis Tarptautinės lengvosios atletikos federacijos 2012 metų „Deimantinės lygos“ (“Samsung Diamond League”) varžybų etapas, kuriame iškovojau ketvirtą vietą.

 

 

Komentaras

Zinaidos treneris Aloyzas Jasmontas: “Pasirodymą gerai vertinčiau, jei Zinaida patektų  į stipriausiųjų aštuntuką. Varžybos Latvijoje, kai diskas skriejo 64 metrus, liudija gerėjančią sportinę formą. Tačiau dar yra galimybių tobulėti. Žiemą daugiausia dėmesio skyrėme fiziniam pasirengimui, dabar geriname metimo techniką. Laukia ne tik olimpinės žaidynės, bet ir įdomus Europos čempionatas. Šiuo metu pasaulio disko metikių reitinge Zinaida užima 12 vietą,

Tam, kad patektume į aštuntuką Londono olimpinėse žaidynėse reikia mesti 65-66 m, kovai dėl medalio reikia dar geresnio rezultato.”

 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA