KTU gimnazijos direktorius: aukštosios mokyklos nenuveikė nieko, kad abiturientai į jas veržtųsi | Kas vyksta Kaune

KTU gimnazijos direktorius: aukštosios mokyklos nenuveikė nieko, kad abiturientai į jas veržtųsi

Asmeninio archyvo nuotr.

Kauno technologijos universiteto (KTU) gimnazijos direktorius Bronislovas Burgis teigia, jog Lietuvos aukštosios mokyklos nieko nenuveikė, kad abiturientai veržtųsi mokytis tėvynėje.

„Girdėti daug nuogąstavimų, kad jaunimas išvažiuoja studijuoti į užsienį ir negrįžta. Bet ar mūsų aukštosios mokyklos jau ką nors nuveikė, kad abiturientai veržtųsi mokytis tėvynėje? Vienareikšmiškai atsakysiu: ne. Kai rudenį aukštosios mokyklos skųsis, kiek daug jaunimo išvažiavo į kembridžus ar prinstonus, reikėtų pirmiausia savęs paklausti: o ką padarėme, kad jiems studijuoti Lietuvoje būtų patraukliau nei užsienyje?”, – interviu dienraščiui „Lietuvos rytas” sakė B.Burgis.

Jis taip pat pažymėjo, kad „išvykstančiųjų banga aukščiau nebekyla, bet ir neslūgsta”.

„Bent KTU gimnazistų daug išvyks mokytis svetur. Lietuva juk ir negali pasiūlyti geriausiems pasaulio universitetams prilygstančių studijų. Tiesa, kalbu ne apie bet kokias studijas užsienyje. Girdžiu, kaip dabar tėvai didžiuojasi, kad jų vaikai studijuoja kur nors Anglijoje. Bet ten yra tokių užkampių, kad net studijomis nepavadinsi to, kas ten siūloma”, – dėstė KTU gimnazijos vadovas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA